Uite ce alimente te fac să mănânci mai mult!
Ţi-e foame? Hai la masă şi poftă bună! Totusi, uneori simţi că, deşi te-ai ridicat de la masă, ai încă stomacul gol. Foamea poate apărea chiar şi atunci când ai mâncat, pentru că unele mâncăruri “păcălesc” corpul să creadă că mai are nevoie de nutrienţi. Iată câteva dintre acestea:
Pâinea albă. Pe lângă faptul că îngraşă, pâinea albă nu conţine fibre, ceea ce însemnă că nu vei percepe senzaţia de saţietate, iar nivelul insulinei va creşte. O poţi înlocui cu pâinea integrală, care ajută la îmbunătăţirea activităţii cerebrale, scade insulina, dar şi greutatea corporală!
Alcoolul. Deşi vorbim despre o băutură şi nu o mâncare, e important să ştim cât de mult ne afectează alcoolul pofta de mâncare. Scade nivelul liptinei (hormon ce ajută la limitarea senzaţiei de foame), al carbohidraţilor şi deshidratează organismul. După ce ai consumat alcool, senzaţia de foame va fi mai accentuată.
Sucuri de fructe. Deşi fructele sunt în esenţă bune pentru corp, când le transformăm în sucuri apare o problemă. Prin procesul de stoarcere, rămânem cu tot zahărul din fructe, dar fără cea mai mare parte a pulpei, care conţine fibrele ce dau senzaţia de saţietate.
Cafeaua. Foarte multe persoane au constatat că, după cafea, au o senzaţie de foame acută. Cofeina reuşeşte să suprime foamea pentru o perioadă scurtă de timp, după care o vei simţi la o intensitate foarte mare. De asemenea, cofeina stimulează pofta de dulce, potrivit specialiştilor.
Gustări sărate. Ca şi pâinea albă, covrigeii şi chipsurile conţin carbohidraţi simpli, ce se digeră repede. Rezultatul? Foamea revine şi mai puternic. Iar în momentul în care simţim senzaţia de foame, deşi am mâncat, corpul crează cererea de dulce, pentru a aduce energie rapid. Aşadar, simţim nevoia de dulce, după ce am mâncat ceva sărat, anunţă site-ul medicina-naturista.ro.