Vinul fiert alungă răcelile
4 ianuarie 2016 21:15
Sănătate
Ultima actualizare:
Una dintre cele mai vechi băuturi alcoolice de pe planetă, vinul roşu, poate fi şi benefic organismului. Trebuie doar consumat în cantităţi moderate, pentru a ajuta sănătăţii corporale.
Uite valoarea nutritivă a vinului roşu!
Vinul roşu conţine următoarele vitamine şi minerale:
- Potasiu - ajută la reglarea ritmului cardiac, ajută în sinteza acidului proteic şi nucleic, la producerea de energie şi convertirea zahărului din sânge în glicogen.
- Fluor - este un mineral care poate preveni cariile dentare şi menţine smalţul dinţilor puternic.
- Fosfor - ajută la transformarea mâncării în energie, ajută funcţia renală, metabolismul, multiplicarea celulară şi susţine contracţiile musculare ale inimii.
- Colina - face parte din familia vitaminei B şi ajută la menţinerea sănătăţii generale. Îşi mai aduce aportul şi la funcţionarea adecvată a memoriei.