Vinul fiert alungă răcelile

4 ianuarie 2016 21:15   Sănătate
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai vechi băuturi alcoolice de pe planetă, vinul roşu, poate fi şi benefic organismului. Trebuie doar consumat în cantităţi moderate, pentru a ajuta sănătăţii corporale.

Uite valoarea nutritivă a vinului roşu!

Vinul roşu conţine următoarele vitamine şi minerale: 

  • Potasiu - ajută la reglarea ritmului cardiac, ajută în sinteza acidului proteic şi nucleic, la producerea de energie şi convertirea zahărului din sânge în glicogen.
  • Fluor - este un mineral care poate preveni cariile dentare şi menţine smalţul dinţilor puternic.
  • Fosfor - ajută la transformarea mâncării în energie, ajută funcţia renală, metabolismul, multiplicarea celulară şi susţine contracţiile musculare ale inimii.
  • Colina - face parte din familia vitaminei B şi ajută la menţinerea sănătăţii generale. Îşi mai aduce aportul şi la funcţionarea adecvată a memoriei.
Mai multe