Vrei să mănânci sănătos? Cumpără din piaţă!

15 iulie 2016 21:30   Sănătate
Ultima actualizare:

Fructele sau o legumele crescute pe pământ românesc sunt mult mai sănătoase şi mai gustoase decât cele venite din afara graniţelor, spun nutriţioniştii. Crescute în stil tradiţional, lăsate să se coacă la timpul lor, produsele româneşti ajunse pe masă sunt adevărate izvoare de sănătate.

Totul e să ştim de unde să le luam: din pieţe. Aici găsim produse cu mult mai puţine chimicale, faţă de cele aflate în galantarele supermarketu-rilor. Chiar dacă, de cele mai multe ori, aspectul nu-ţi ia ochii, fructele şi legumele româneşti sunt şi gustoase şi sănătoase. Crescute în ritmul lor, fără să fie forţate cu substanţe nocive pentru organism, ele ajung în pieţe în perioada lor naturală de coacere. Dacă prima lună de vară ne aduce căpşuni de grădină, vişine, cireşe, zmeură, dovlecei şi ardei, din iulie încep să apară pe piaţă toate fructele şi legumele româneşti la care ne putem gândi. Astfel, până vine toamna cu alte roade, iată cu ce ne aşteaptă ţăranii la tarabe. 

VARA

  • Iunie-Iulie: caise, frunze de foi de viţă, mazăre
  • Iulie: mure, ardei capia, ardei iute, ardei bulgăresc, vinete la solar, primii pepeni, primele roşii de grădină;
  • Iulie–august: vinete de grădină, ardei gras, gulie, ridiche neagră, sfeclă, hrean, cartofi noi, smochine, fasole verde păstăi, fasole galbenă păstăi, afine, hrean;
  • August-septembrie: fasole boabe.

TOAMNA

  • August-septembrie: castraveţi de grădină, cartofi, mere, pere, gutui, prune, nuci, ceapă uscată, conopidă, brocoli;
  • Septembrie: Struguri, must de struguri, praz;
  • August–Septembrie - Octombrie: varză albă şi varză roşie; 
  • Octombrie: fructe de soc;
  • Septembrie–Octombrie - Noiembrie: cătină. 
Mai multe