Vlad Pascu a intrat în sevraj după gratii. Plânge, este agresiv și cere un singur lucru

29 august 2023 8:00   Actualitate
Ultima actualizare:

Șoferul drogat care a ucis doi tineri la 2 Mai a intrat în sevraj. În lipsa substanțelor cu care corpul lui era obișnuit, Pascu dă semne de sevraj și manifestă un comportament specific. Potrivit unor surse, Pascu se simte tot mai rău. Nu mănâncă, nu doarme și are un comportament tot mai agresiv.

Ce cere Vlad Pascu, aflat în sevraj

Potrivit raportului toxicologic, șoferul drogat de la 2 Mai consumase înainte de a provoca tragedia 6 droguri, a căror prezență în sânge a fost indicată de analizele de sânge.

Experții spun că ar fi vorba despre un cocktail tip Spedball, adică 2 droguri care sunt stimulante ale sistemului nervos central și un deprimant care vine cu efect invers.

Efectele sunt de bulversare, de pierdere a controlului, distorsionări auditive, vizuale. De altfel, după accident, Pascu a spus că el a văzut o pasăre, apoi a spus că ar fi lovit o vacă.

Pascu, se pare consumator de droguri încă de la vârsta de 13 ani, are simptome de sevraj după gratii. Acuză dureri fizice, nu mănâncă, nu doarme, este agresiv cu polițiștii cărora le cere insistent să îi aducă ciocolată.

„Acuză dureri abdominale și articulare, nu doarme absolut deloc și nici nu mănâncă, este extrem de agitat. Are momente în care plânge și momente în care devine agresiv verbal. I s-a făcut o evaluare psihiatrică, iar un medic îl supraveghează. Durerile fizice date de sevraj sunt reale, iar astfel de pacienți trebuie monitorizați atent.

Are pulsul foarte mare și transpiră abundent. A stat de vorba cu avocata sa, dar nu este lucid și nici nu are un discurs lucid. Spune că vrea acasă, nu este conștient de gravitatea faptelor sale. Cere ciocolată tot timpul!” arată sursele Cancan.

Ce este sevrajul

Sevrajul este un fenomen psihologic și fiziologic pe care îl experimentează o persoană care reduce sau elimină în totalitate consumul de droguri.

Specialiștii descriu sevrajul ca fiind starea de „protest” a creierului, pe care o transmite întregului corp, și care este declanșată de faptul că nu primește substanța de care a devenit dependent.

Unele droguri (cum ar fi alcoolul, medicamentele tranchilizante sau heroina) produc sevraj fizic. Alte droguri (ex. marijuana, cocaina sau ecstasy) nu produc sevraj fizic prea accentuat, însă produc sevraj mult mai puternic la nivel emoţional/ psihic.

Simptome de sevraj emoţional/psihic:

Anxietate (frică nejustificată)

Nelinişte, agitație

Iritabilitate (nervozitate)

Insomnie

Dureri de cap

Lipsă de concentrare

Depresie

Simptome de sevraj fizic:

Transpiraţie

Palpitaţii

Tremurături

Tensiuni musculare

Senzaţie de apăsare în piept

Dificultate de a respira

Greţuri și vărsături

Diaree, potrivit preventis.ro

Mai multe