#Exclusiv Click!

Actriță celebră, nuntă ca-n povești! A ținut trei zile și trei nopți! „Trăim o poveste de dragoste departe de ochii publicului”

2 august 2024 9:35   Interviurile Click!
Ultima actualizare:

Lia Sinchevici (34 de ani), actrița care va apărea în curând în filmul Retreat Vama Veche, în regia lui Petre Năstase, alături de Adela Popescu, Ada Condeescu și Laura Cosoi s-a căsătorit pe 4 iulie și a avut parte de o nuntă ca în povești.

Proaspăta mireasă ne-a spus chiar ea cât de frumos a fost la nunta cu jumătatea ei, Alex Calancea, muzician și artist în trupa „Lupii lui Calancea”.

Cei doi au făcut nunta acum, după cinci ani de relație, și au  împreună o fetiță, pe micuța Alexandrina, în vârstă de 4 ani și jumătate.

Lia, „Casă de piatră”! A fost cu adevărat o nuntă mai ca în filme, așa, nu?

Nunta a fost trei zile și trei nopți. Am făcut la Snagov partea de cununie civilă, am făcut cununia religioasă la Iași și petrecerea moldovenească am făcut-o peste Prut. Am făcut-o la noi, în Republica Moldova, la o vinărie superbă.

„Eu făceam versurile la “Lupii lui Calancea”

Te completezi foarte bine cu soțul tău, el fiind artist la “Lupii lui Calancea”!

Sunt actriță și creatoare artistică și artistă în general. Alex Calancea este un muzician, un compozitor și un baschitarist virtuos. El este foarte bine cunoscut publicului din Republica Moldova și România la unison foarte respectat de toți muzicieni.Face fuziuni de muzică, folclor urban  împreună cu ritmuri de drum în bass și în general noi împreună muncim în echipă de 5 ani de când e relația noastră și ne iubim și prin sufletul unui altuia și prin artă pe care am creat-o și împreună.

Eu făceam versurile la “Lupii lui Calancea”, multe viziuni ale show-urilor lui, ne-am sfătuit împreună cum să le facem, deci ne completăm foarte bine în muzică.

De fapt, el e latura mea muzicală, e jumătatea mea foarte bine reprodusă în muzică pentru că cred că asta mi-aș fi dorit să fac dacă nu-mi făceam actorie, să cânt.

Voi sunteți mai rezervați cu privire la viața voastră de cuplu, de familie!

În general, noi trăim o poveste de dragoste intensă și frumoasă, departe de ochii publicului. Noi am vrut să păstrăm intimitatea noastră și o să o păstrăm mereu pentru că e cea mai „suculentă” când oamenii te știu din realitate, nu din reviste neapărat, dar ne bucurăm pentru atenția pe care o primim și datorită evenimentului nostru, care a culminat acum după 5 ani de relație. Copilul nostru a fost așa, cireașa de pe tort, cred că o să rămână amintiri foarte frumoase de la eveniment.

"Am făcut o înțelegere cu Alex că eu fac partea de nuntă din România și el pe cea din Republica Moldova"

A fost o nuntă în 3 acte, ca să zicem așa! Tu ai fost responsabilă cu regia, soțul tău, Alex, cu muzica!

Noi am făcut prima parte a nunții în Snagov, pe un ponton și pe un domeniu superb. Ne-am bucurat de prietenii cei mai apropiați și de niște rude din străinătate pe care nu le-am văzut de mult, de nașii noștri care sunt din Statele Unite ale Americii, au venit și sunt niște oameni foarte mișto și ei, de fratele meu cu cumnata, care este director artistic acolo la o corporație, pe poziție foarte înaltă și ne-am făcut împreună gama de culori. Ea m-a completat în ținutele mele vestimentare, alese că mireasă, ea și-a făcut rochiile ei. A fost o călătorie superbă pentru că ei au venit din Statele Unite și noi am făcut un reatreat în Snagov la un hotel două zile, apoi pe partea cealaltă hotelului unde era spa-ul am făcut cununia civilă și eu am regizat tot filmul ăsta, adică am făcut o înțelegere cu Alex că eu fac partea de nuntă din România și el pe cea din Republica Moldova și ne-am împărțit rolurile ca să ne surprindem unul pe altul. Cumva ne-am făcut terenul nostru de joacă și ne-am bucurat foarte mult pentru că chiar ne-am surprins.

Cum l-ai surprins pe soțul tău cu această organizare?

Eu l-am surprins frumos pe Alex pentru că am regizat așa încât să vin să cobor pe scară la braț cu tatăl meu și el să mă dea de mâna lui Alex, ca să zic așa, în fața ofițerului de la Starea civilă, sub privirile martorilor, ale nașilor și  prietenilor noștri apropiați și au cântat patru violonceliși pe toată durata ceremoniei după aceea ne-am urcat în bărcuță și am mers la pontonul petrecerii unde l-am avut pe Sorin Zlad care ne-a cântat pe note de jazz romantice “Dragostea Noastră”, Viorica Pintilie cu trio-ul său și cei patru violonceliști care ne-au dat așa o notă sobră.Ne-au cântat pe notele sufletului primul dans a fost pe “Ave Maria” și toți invitații noștri au fost cu sufletul la gură alături de noi și fetița noastră ne-a întrerupt la jumătatea dansului, a vrut atenție în momentul ei de atenție și toți ne-au aplaudat am dansat în trei după care i-am invitat pe ceilalți invitați.

Snagovul ne-a dat o putere pentru că faptul că am făcut cununia civilă pe malul lacului între două sălcii și după aia am urcat în barcă și am mers vreo 15 minute până la locația petrecerii pe lac a fost divin pur și simplu.

La Iași cum a fost?

După ce am făcut petrecerea aceea pe note de jazz și soul am plecat chiar a doua zi la Iași ca să ne cununăm acolo. Am făcut cununia alături de părintele Calistrat și duhovnicul meu și încă cinci uceniști de-ai lui, a fost pur și simplu minunat! A doua zi ne-am plimbat prin Iași pe la Sfânta Parascheva, am fost să-i sărutăm moaștele după aia am fost la cei trei ierarhi, a fost minunat, apoi am trecut granița. Am venit în Republica Moldova și am oprit la un conac în drum, la o vinărie, ne-am bucurat de niște vin moldovenesc bun și de o atmosferă superbă după care am avut cinci zile să ne pregătim pentru petrecerea de la Chișinău.

Mai multe