#Exclusiv Click!

Cum face față Iulia, soția lui Christian Sabbagh, tuturor provocărilor cu un copil cu autism. Cât de mult a progresat fiul ei după transplantul cu celule stem: „Rezultatele sunt..”

24 septembrie 2024 8:42   Interviurile Click!

Iulia Sabbagh, frumoasa soție a omului de televiziune  Christian  Sabbagh, împlinește azi 31 de ani.

Click! a stat de vorbă cu Iulia Sabbagh și am aflat direct de la ea ce înseamnă să ai un soț jurnalist de investigații, dar și cât de provocatoare este viața alături de el. În același timp, am fost curioși să aflăm cum se simte băiețelul lor de 6 ani, Georges, diagnosticat  cu TSA, tulburare de spectru autist, după transplantul de celule stem de anul acesta, din luna mai, care a avut loc în Austria, la Viena. Micuțul a făcut progrese uimitoare, iar familia lui este tare mândră de el.

Cum vă prinde această toamnă? Încrezători, cu planuri mari pentru Geo și Anais?

Această toamnă ne prinde încrezători și optimiști. Încrezători în progresele lui Geo și, desigur, în progresele artistice ale lui Anais.

Cum se recuperează micuțul Geo, cât de bine s-a refăcut după transplantul de celule stem din Austria și cât de bune sunt rezultatele lui acum?

Autotransplantul nu este o intervenție complicată care necesită o recuperare îndelungată, nici măcar nu a fost nevoie de spitalizare. Geo imediat după ce s-a trezit din anestezie, a mers singur la toaletă! Rezultatele de la intervenție până la momentul de față sunt uimitoare.

„De multe ori simt că nu mai pot, că mă “sting”..."

Vă surprinde cu progresele pe care le face? Ce mai urmează pentru el de acum încolo și până la sfârșitul acestui an, ca și tratamente?

Ne surprinde pe zi ce trece cu lucruri noi, desigur, așa cum spunea Domnul Dr. Academician Leon Dănăilă, terapiile sunt cele mai importante, iar ținând cont că Geo are o echipă de terapeuți implicați, rezultatele nu au întârziat să apară! Chiar Excelența Sa, domnul Dr. Leon l-a vizitat la grădiniță și ne-a spus că Geo este pe drumul cel bun și suntem norocoși că avem așa terapeuți dedicați! Degeaba un părinte merge să facă autotransplantul crezând că este un miracol și nu face terapie! Terapia este „stâlpul” recuperării autismului!

Ce înseamnă pentru o mamă să facă față unei astfel de provocări și să trăiască zilnic lângă un copil diagnosticat cu autism? Cât este de greu? Ați fost vreodată la un pas de a claca?

Este foarte greu să trăiești cu autismul, de fapt este o luptă continuă! Pentru Geo fiecare zi este o provocare, implicit și pentru mine! Tot timpul trebuie să fiu atentă la mulți factori, începând în trafic când merg dimineața cu Geo la terapii, până seară când intrăm în casă sunt atentă tot timpul să nu îl deranjeze ceva sau chiar să îl frustreze! Când nu este la terapie și este cu mine, nu sunt doar mama lui Geo, sunt mama unui copil special, asta înseamnă o foarte mare responsabilitate și greutate emoțională! Da, de multe ori simt că nu mai pot, că mă „sting” ca o lumânare și în acele momente mă pun în fața icoanei și îl rog pe Dumnezeu să îmi dea putere!

Anais, în schimb, are o forță și o putere de muncă umitoare. Cum își îngrijește ea frățiorul și cât de bine se descurcă la „Dinu Lipatti”? Învață mult!

Anais este minunată, de multe ori mă gândesc că nimic nu este întâmplător. Simt că prin ea Dumnezeu mă recompensează pentru tot!!! În afară de faptul că este foarte implicată în casă atunci când am nevoie de ajutorul ei cu frățiorul, și este foarte empatică, are o determinare extraordinară să cânte! Profesoara sa de canto, artista Loredana Streche este foarte mândră de ea și chiar este plăcut surprinsă că și în această vacanță de vară Anais nu a făcut deloc pauză și îi arată la fiecare oră de canto că muzică este pasiunea ei! Anul acesta a trecut în clasa întâi la Colegiul „Dinu Lipatti” și are foarte mult de învățat, practic ea nu mai are copilărie, zi de zi face câteva ore de pian, teorie și solfegiu pe lângă orele de canto, însă este foarte entuziasmată și nimic nu i se pare greu! Pe mine copila această mă surprinde enorm! Este Divină și nu spun asta doar pentru că este a mea!

„Nu este deloc ușor să fii lângă Christian Sabbagh”

Care sunt problemele zilnice ale unei mame care are acasă doi copii dintre care unul cu nevoi mai speciale?

Probleme zilnice ale mele sunt de fapt responsabilități! Cum ar fi să le gătesc, să spăl, să calc, să îi iau de la școală/grădiniță ulterior să îi însoțesc/duc la diverse activități,  în funcție de nevoile fiecăruia. Așa îmi mențin silueta, nu am timp deloc să stau, așadar sunt într-o continuă mișcare de dimineața până seară!

V-ați simțit vreodată intimidată pentru că sunteți soția unui om atât de cunoscut precum Christian Sabbagh? Știu că, la un moment dat, el spunea că primea și amenințări cu moartea! Cât de greu este să fii atât de expus?

Nu este deloc ușor să fii lângă Christian Sabbagh, mai ales că el se ocupă de investigații și implicit primește amenințări de la “oameni dubioși” care au fost subiectul unor anchete! Chiar acum câțiva ani, când mergeam să o iau pe Anais de la grădiniță, în apropierea casei am fost amenințată de un om suspect cu glugă pe cap…Nu știu cum am ajuns la grădiniță în acel moment, cert este că de atunci am mers doar cu mașina!

„Mă ajută cu copiii”  

Cât de fericită este Iulia Sabbagh acum?

Azi împlinesc 31 de ani și pot să spun că în acest moment al vieții mele mă simt bine, sunt fericită! Mă simt împlinită, am doi copii minunați și un soț care mă iubește.

Cum vă place să vă descrieți căsnicia și partenerul de viață? Cât de mult va completați?

Christian este un om bun, întotdeauna atent la nevoile mele! Mă ajută cu copiii,  atunci când timpul îi permite, uneori îi  lăsăm în grija unei doamne și facem escapade romantice, așa ne menținem vie flacăra iubirii! Avem timpul nostru doar pentru noi doi! Ne completăm reciproc, evident că inevitabil mai apar și discuții nu totul este lapte și miere într-o căsnicie important este cum le gestionăm. De exemplu, când el este nervos eu îl evit și viceversa!

Mai multe