Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”

Ultima actualizare:

Christian Sabbagh a fost invitat, recent, în cadrul emisiunii „În Oglindă”, de pe YouTube, și a vorbit deschis despre problemele cu care s-a confruntat de când a descoperit că fiul său, Geo, are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama că era ceva în neregulă cu copilul. 

Prezentatorul Kanal D, Christian Sabbagh este căsătorit cu Iulia și au împreună au doi copii. Fiul lor cel mic, Geo, a fost diagnosticat cu autism, după ce mama sa și-a dat seama că nu vorbește, deși copilul avea deja vârsta de 3 ani.

Christian Sabbagh: „La 3 ani, soția a simțit că Geo nu vorbește”

Invitat, recent, în cadrul emisiunii „În Oglindă”, difuzată pe YouTube, prezentatorul  Kanal D a făcut noi dezvăluiri despre boala băiețelului său.

„La 3 ani, ea (n.r.- Iulia, soția sa) a simțit că Geo nu vorbește. Și a început să se ducă la medici, la diferite controale și așa mai departe. Și i-au pus diagnosticul. Ea, o bună perioadă de timp nu mi-a zis, s-a ascuns. Intrase așa, ca într-o carapace. Eu am văzut că ceva era total schimbat în comportamentul ei. Intrase într-o depresie severă.

Înainte de operație avea 59%. Dacă ajunge la 30%, sau sub 30% (n.r. – scor, gravitatea autismului), iese din spectrul autism. De când i s-a dat acest diagnostic, noi am făcut câte zeci și mii și sute de ore de terapie.

Pentru ea (n.r. – Iulia), a fost o lovitură dură, care efectiv a dărâmat-o, a pus-o la pământ. Eu am zis că e un semn. Eu când m-am angajat la Kanal D, prima campanie pe care noi am făcut-o, a fost <<Împreună salvăm autismul>>. 

Iar eu am văzut-o ca pe un dar de la Dumnezeu.(...) Eu am primit sarcina asta, ca să fac ceva și pentru copilul meu, și pentru ceilalți.

Din acest motiv m-am și expus public pentru că eu îmi rezolv problemele, dar nu pot fi rezolvate problemele altor copii.(...) 

Eu am ales calea asta, tocmai ca să trag un semnal de alarmă, ca să arăt ce se poate face sau ce nu se poate face, cum pot fi ajutați”, a spus prezentatorul de la  în cadrul emisiunii lui Mihai Ghiță.

Sabbagh, după operația suferită de fiul său, la Viena: „Progresele sunt uimitoare“

Christian Sabbagh a aflat în urmă cu trei ani că fiul lui Georges suferă de TSA, tulburare de spectru autist, iar de atunci viața lui și a soției sale, Iulia, a fost o luptă continuă.

Cei doi au încercat pentru fiul lor tot felul de terapii, unele extrem de costisitoare, în speranța că viața micuțului se va schimba. Toate eforturile au fost, însă, în zadar.

Christian Sabbagh (52 de ani) și soția lui, Iulia, și-au dus copilul în ultimă instanță la o clinică din Viena pentru un alt tip de intervenție, un autotransplant cu celule stem. 

Operația a fost un real succes, căci băiatul a început să vorbească la doar patru ore după ce a ieșit din operație. Jurnalistul de investigații a plătit 12.000 de euro pentru operația la care a fost supus fiul său, la clinica din Austria.

Progresele sunt uimitoare. În primele ore am rămas uimit, pentru că vorbea coerent, folosea o întreagă frază. Medicii ne-au spus că era firesc, era foarte prezent efectul intervenției. 

Progresul se va vedea în timp, următoarea perioadă va fi una de monitorizare, pentru că, așa cum ne-au spus specialiștii, sunt posibile chiar și stagnări sau scăderi ale efectului intervenției până acesta va deveni stabil.

Nu ia acum nici tratament, doar  terapiile, care vor fi în continuare extrem de importante în recuperare. După intervenție, capacitatea lui de acumulare de informații este una foarte mare și cu cât va beneficia de mai multe intervenții terapeutice, cu atât rezultatele vor fi mai rapide”, a spus prezentatorul, într-un interviu acordat pentru Click!

Cine este Christian Sabbagh? 

Christian Sabbagh este cel mai cunoscut jurnalist de investigații din România și poate fi urmărit la pupitrul Știrilor Kanal D, în fiecare weekend. Jurnalistul este de origine româno-libanez și s-a născut pe data de 28 ianuarie 1972, în Vălenii de Munte.

Au existat momente în cariera sa când a fost cât pe ce să fie luat ostatic, împreună cu colegii săi, în Libia. În anul 1999, când se afla în Serbia, în postura de corespondent de război, pe o autostradă care leagă Belgradul de Nis, neștiind că acea zonă este bombardată, a căzut cu mașina într-un crater de câțiva metri. Visul acestuia a fost să studieze la Academia de Poliție, dar din cauza că avea dublă cetățenie a fost respins.

Jurnalistul este la cea de-a treia căsătorie și are 4 copii, Yasmine Anne Marie, Eduard, Georges și Anais.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in Ucraina FOTO Profimedia (15) jpg
image
image
image
image
image
image
monica tatoiu
image png
Banner mama Andreea Tonciu
banner bianca dragusanu png
image png
netflix pixabay jpg
bianca dragusanu dan capatos colaj instagram jpg
dani otil
image
actualitate.net
image
actualitate.net