Eforturile pe care jurnalistul Christian Sabbagh le face pentru fiul său diagnosticat cu autism: „Pariul meu cu viața..”

Ultima actualizare:

Jurnalistul de acțiune și prezentatorul știrilor de la Kanal D, Christian Sabbagh (52 de ani) e decis să lupte până în pânzele albe pentru băiețelul său de aproape 6 ani, Georges, diagnosticat cu TSA, tulburare de spectru autist. Cea mai afectată la aflarea veștii a fost soția omului de televiziune, Iulia Sabbagh, care nu a primit cu ușurință diagnosticul fiului ei și se teme pentru viitorul micuțului.

Ce familie frumoasă are Christian Sabbagh

În urmă cu câteva zile, Christian Sabbagh a făcut anunțul că se va retrage pentru o perioadă de la pupitrul știrilor Kanal, pentru că va fi ocupat cu recuperarea fiului său. Familia lui Sabbagh va pleca în Austria, la Viena, acolo unde Georges va fi supus unei intervenții chirurgicale  și va încerca tratamente inovative pentru autism.

O perioadă scurtă nu voi mai prezenta știrile. Cu unii dintre dumneavoastră, probabil mă voi vedea la Viena, cu totul întâmplător pe stradă. Încerc un tratament inovativ pentru fiul meu, care este diagnosticat cu autism. Indiferent de problemele mele, rămân același jurnalist, doar că trebuie să iau o pauză”, a anunțat Christian Sabbagh, care a ajutat foarte multă lume de-a lungul anilor, iar acum a venit momentul să se ocupe de sănătatea fiului său.

Dacă va fi nevoie să mut și munții din loc, pentru tine o voi face! Toate misiunile mele au fost îndeplinite, niciodată nu am dat greși! (...) Când mă gândesc la dramele suferite de copiii palestinieni, îmi e și rușine să spun cu ce probleme mă confrunt eu. Pe copilul meu îl voi recupera, atât cât avansează știința, pe ei, cine?”, a mai specificat jurnalistul de investigații.

Ce pariu cu viața a făcut Christian Sabbagh

Om cu vastă experiență de viață, jurnalist de investigații și de război, Christian Sabbagh și-a riscat chiar el viața în repetate rânduri pentru a salva oameni și a face bine în jurul lui.  Pentru că, la rândul său, întâmpină acum probleme cu mezinul familiei, vedeta Kanal D își dorește ca într-o bună zi să îi spună propriului său fiu: „Misiune îndeplinită”, referindu-se aici la lupta pe care o duce alături de acesta pentru autism.

Am salvat oameni din cele mai periculoase zone de pe pământ. Dumnezeu îmi poate fi martor, atât. Nu vreau să vin să vin cu înregistrări video, să arăt cât de important sunt eu. Pariul meu cu viața este că trebuie să-mi salvez acum copilul. Doar că autismul nu este o grupare de teroriști, sau o bandă criminală, cum eram obișnuit să lupt, acum am de-a face cu un inamic invizibil, care macină zi de zi vieți și destine! Sper ca într-o bună zi să-i spun copilului meu: "misiune îndeplinită", este acum cel mai mare vis al lui Christian Sabbagh.

Alături de soția lui, Iulia, cu care e căsătorit din anul 2017, celebrul jurnalist mai are o fetiță, pe Anais (7 ani), pe care o numește „Micuța Privighetoare a Cântecului Popular”, ea fiind foarte talentată și lansându-se în muzică după ce a câștigat un important concurs de canto popular.

Se simt discriminați

Pentru că soția jurnalistului a mers într-o zi cu fiul ei la un loc de joacă dintr-un centru comercial și nu a fost primită acolo, Christian Sabbagh a anunțat că va lua atitudine la întoarcerea de la Viena  și îi va da în judecată.

Am ieșit astăzi în mall..., Geo voia să se cațăre pe perete la un loc de joacă, însă a trebuit să ne redirecționăm pentru că, se pare că prezenta un pericol pentru ceilalți copii! Vă rog share!!!!”, a transmis Iulia Sabbagh, completată apoi de soțul ei.

Pentru ca astfel de mizerii și discriminări să nu se mai întâmple! După ce mă voi întoarce din Austria, prin intermediul avocaților, voi cere în instanță toate înregistrările video din acea zi! Trist că soția mea nu m-a sunat în acel moment!”.

„Am fost în stare de șoc”

Pe cât de mult se bucură de reușitele fetiței sale pe plan artistic, pe atât de mult se întristează cu privire la fiul ei mai mic, Geo. Iulia Sabbagh își face tot felul de griji pentru mezinul familiei diagnosticat cu autism și se gândește la viitorul acestuia și la obstacolele pe care le are de depășit în toată această luptă.

Copilăria Anaisei este probabil una diferită. Când trăiești cu autismul trebuie să depășești multe obstacole! Indiferent de situația ei de acasă, niciodată nu m-a dezamăgit! Ne pregătim să călătorim spre Viena, să îi fie alături fratelui care urmează o intervenție chirurgicală. Nu și-a lăsat pasiunea deoparte și alături de domnișoara ei profesoară, Loredana Streche, a mers în studio să înregistreze ceva frumos!”, povestește soția jurnalistului.

Când am primit diagnosticul de “Autism” am trecut prin multe stări! Prima stare a fost de “ Șoc” din cauza incertitudinii, ignoranței, a ceea ce se știe despre Autism! După a urmat “Starea de Negare”, inevitabil apare “Starea de Depresie” și ceea ce trăiesc astăzi “REALITATEA”!(...)

Nu știu dacă o să aibă această stare pentru totdeauna, dar fac absolut tot ce pot. Geo, se îmbunătățește în fiecare zi și despre asta e vorba! Deci nu mă interesează că este Autism sau Nu, nici măcar părerea societății despre copiii aceștia diagnosticați nu o ascult! Vreau să realizez din Geo un om fericit, un om funcțional și astăzi îl văd fericit, îl văd funcțional și începe să aibă din ce în ce mai mult limbaj și asta e tot contează!”, și-a spus Iulia Sabbagh oful pe rețelele de socializare, trăind în suflet cu durerea că oamenii sunt făcuți „să judece fără să cunoască această condiție”.

De asemenea, atunci când a fost cu soțul și copii ei la un loc de joacă, Iulia Sabbagh și-a exprimat respectul pentru  tații care nu au fugit atunci când  au aflat că copilul lor este autist și s-au alăturat luptei”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
ionut cercel jpg
cub maria dragomiroiu png
Marian Olteanu Clanul Foto Pro TV JPG
cum arata azi dylan paul conner fiul nadiei comaneci cu bart conner 485788 jpg
larisa udila jpg
emily burghelea
corina bud colaj instagram jpg
Shifty Shellshock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net