Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix, operat de urgență pe creier. În ce stare se află

Ultima actualizare:

Nicu Covaci a fost operat de urgență pe creier. Compozitorul și interpretul, în vârstă de 76 de ani, a fost supus unei intervenții chirurgicale vineri, 22 martie, la Timișoara. Acesta este încă intubat, pe secţia ATI a Spitalului Judeţean.

Nicu Covaci Foto: Facebook
Nicu Covaci Foto: Facebook

UPDATE. Cum se simte după operație

„Salutare tuturor! Din rațiuni obiective și pentru a proteja starea lui Nicu, nu am oferit informații despre situația actuală. Nicu a trecut cu succes (încă) un obstacol major! A suferit o intervenție chirurgicală delicată, încheiată cu bine! Prezentăm mulțumiri echipei medicale și tuturor prietenilor ce-au fost aproape în aceste momente determinante! Lui îi urām un sincer: Hai, înapoi pe scenă", a fost mesajul de pe Facebook-ul formației Phoenix. 

Când au apărut problemele de sănătate 

Problemele de sănătate ale lui Nicu Covaci au apărut în urmă cu aproximativ două săptămâni, atunci când liderul trupei Phoenix a început să simtă că îi amorţeşte faţa. Apoi a început să îi fie afectată vederea. Atunci a hotărât să îşi facă un RMN, iar rezultatele indicau o problemă gravă, spun medicii. 

Diagnosticul pus de specialiştii de la Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean Timişoara, conduşi de medicul Horia Pleş, a fost ”proces expansiv intracranian”. Apoi, printr-o intervenţie care a durat aproximativ 6 ore, a fost extirpată chirurgical o tumoră de pe creier, iar mostre din formaţiune au fost trimise la laborator. Analizele vor arăta dacă aceasta este de natură malignă sau benignă.

Liderul trupei Phoenix a fost operat de urgență

Operaţia a decurs bine, afirmă medicii, iar evoluţia stării de sănătate a lui Nicu Covaci este una bună. Acesta este încă intubat, pe secţia ATI a Spitalului Judeţean, însă potrivit medicilor, ar putea fi detubat în următoarele ore.

În urmă cu o lună, liderul trupei Phoenix spunea că se simte ca și când ar fi beat tot timpul. Dar, spune el, nu consumă alcool, iar medici nu reușeau să-i pună un diagnostic clar. „Nu mă doare nimic, dar sunt așa de amețit că nu pot spune. Sunt beat de cinci săptămâni, sunt beat tot timpul. Mă concentrez cu greu să îmi fac treaba, mă lupt. Nu sunt beat de la alcool, să fie clar, mă simt ca beat. Nu știu ce am, presupun că s-a întâmplat ceva la creier”, spunea Nicu Covaci.

Cine este Nicu Covaci

Nicu Covaci (n. 19 aprilie 1947, Timișoara) este un compozitor, cântăreț și chitarist român, fondatorul și liderul trupei Phoenix. Cu o experiență în lumea muzicii de peste 60 de ani, Nicu Covaci a reușit să fondeze una dintre cele mai apreciate formații de la noi din țară.

Nicu Covaci a crescut fără tată până la vârsta de aproximativ 11 ani, acesta fiind deținut politic la primul Canal Dunăre-Marea Neagră. Încă din copilărie, el a fost pasionat de cântat și a luat lecții particulare de pian, acordeon, iar ulterior a fost fascinat de chitară.

Nicu Covaci a părăsit România în 26 octombrie 1976, stabilindu-se mai întâi în Olanda, apoi în Germania și în final în Spania. Pe lângă muzică, artistul este un iubitor al motocicletelor și al sportului, practicând, printre altele, atletismul, canotajul, karate, boxul și înotul.

Ce neînțelegeri a avut cu foștii colegi de trupă 

Nicu Covaci a avut de-a lungul timpului mai multe divergențe cu foștii colegi de trupă. A câștigat în instanță chiar și un proces în privința drepturilor de autor. Astfel, piese precum „Mugur de fluier", „Hei, tramvai" sau „Fata verde" nu vor mai putea fi cântate de acum încolo decât cu acordul lui Nicu Covaci. În același proces, solicitarea lui Nicu Covaci de a primi 400.000 lei drept daune morale de la foștii săi colegi Josef Kappl, Mircea Baniciu, Mani Neumann și Radu Almășan a fost respinsă.

„Nu mă interesează banii, mă interesează să nu-și bată joc de mine și de piesele mele. Să mă lase în pace! Phoenix trebuie să rămână Phoenix, nu șușe, nu înmormântări și avorturi. Nu-mi place când sunt furat și, în plus, sunt și batjocorit. Nu le voi permite în niciun caz să îmi mai cânte piesele pentru că nu au fost cinstiți, nu au fost corecți”, a spus artistul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
cub oana și viorel lis png
cub ameri nasrin png
angela similea
image png
image png
covorul rosu  sursa   Shutterstock jpg
britney spears profimedia jpg
banner pepe png
image
actualitate.net
image
actualitate.net