Larisa Iordache a îndurat foamea și durerea la „America Express": «A trebuit să continui»

13 septembrie 2022 15:23   Interviurile Click!
Ultima actualizare:

Larisa Iordache (26 ani) și Diana Bulimar (27 ani) au format o super pereche de concurente în cadrul competiției „America Express" de la Antena 1, care s-a filmat pe „Drumul Aurului”, prin Mexic, Guatemala și Columbia, mai precis, pe o ruta de mai bine de 7000 de kilometri.

Pentru Larisa Iordache, fosta gimnastă care a fost comparată la un moment dat cu Nadia Comăneci pentru calitățile sportive de care a dat dovadă, această experiență a fost unică, plină de senzații inedite. Larisa Iordache recunoaște că i-a fost dor de casă și că atunci când a revenit în România a fost nerăbdătoare să mănânce un burger!

Larisa, cum a fost experiența America Express pentru tine?

A fost clar o experiență unică și o situație faină. Aștept să văd și eu ce s-a întâmplat acolo!

Citește și: Larisa Iordache, primul aur cucerit ca antrenoare 

Ce ți s-a părut cel mai greu?

Cea mai grea a fost distanța față de casă, plus că nu am avut telefon, nu am putut să comunic cu familia. A fost greu puțin și cu vorbitul. Diana s-a ocupat de asta, e mai mult cu lucrul manual, cu tactica și ne-am completat! Asta ne-a ajutat foarte, foarte mult!

Cu mâncarea cum a fost?

Nu am avut probleme! Am avut într-adevăr și niște zile în care ne-a fost foarte, foarte foame, dar am procedat cum se face, ne-am rugat să ni se dea de mâncare și am primit! Oricum oamenii au fost foarte primitori! Sinceră să fiu eu nu sunt rea de foame, având în vedere că am avut și 20 de ani în gimnastică în care am avut un anume program alimentar, nu am avut probleme. Adică nu m-am plâns de foamete sau să mănânc ceva să mă îngraș, din contră, am slăbit!

Ai slăbit mult?

Nu, doar cât să simt că am fost plecată de acasă și nu am avut bunătățile familiei cumva pe masă, dar în rest a fost ok!

Când te-ai întors acasă care a fost primul lucru pe care l-ai făcut sau de ce anume ai dus lipsă cel mai tare?

Cel mai tare am dus lipsă de familie, bineînțeles! Și, nu știu, să mănânc un burger! De asta am dus lipsă!

La picior ai avut probleme acolo, te-ai solicitat mult?

Au fost și momente când mi-am mai sucit o gleznă, dar a trebuit să continui pentru că acolo, automat, timpul ne-a presat destul de mult.

Vezi și: Diana Bulimar, dezvăluiri uimitoare despre America Express 

Ai ceva să îți reproșezi? Puteai să fii mai bună?

Nu, cred că mi-ar fi plăcut, asta am și zis acolo, mi-ar fi plăcut să nu fiu atât de competitivă încât să mă pot bucura și să pot să stau să privesc tot ceea ce am avut eu în momentul acela de văzut și prin ce orașe am trecut!

Cum te-ai înțeles cu prietena și colega ta Diana Bulimar?

Foarte bine! Chiar foarte bine!

Nu v-ați certat deloc?

Nu! Am mai avut momente când eram eu mai nervoasă sau puțin supărată și ea era foarte ok, mă ajuta pe mine să îmi revin și invers! Asta ne-a ajutat foarte mult, adică ne-am completat uimitor de bine!

Ce proiecte pregătește Larisa Iordache în această toamnă 

Ce te așteaptă acum, aici, în aceasta toamnă, ca proiecte?

Acum ne așteaptă competițiile fetițelor, Campionatele Naționale, și sperăm să ne prezentăm foarte frumos și să se bucure de concurs pentru că sunt niște competiții foarte drăguțe pentru ele și sper din suflet să se ridice la așteptările noastre, ale antrenorilor cât și ale lor și ale părinților!

Pentru tine ce era cel mai greu la gimnastică, la antrenamente? Care a fost perioada cea mai grea, lăsând la o parte accidentarea?

Cred că cel mai greu a fost în momentul în care poate nu aveam chiar așa de mult chef și trebuia să dau randament pentru că, automat, în competițiile sportive trebuie să dai randament în orice fel de situație. Cele mai grele cred că erau perioadele acelea când nu aveam competiții și îmi doream foarte tare, fiind o fire foarte competitivă, să fi fost mult mai multe competiții, să merg mai mult la concursuri decât să mă antrenez. Per total pentru mine a fost o viață pe care eu mi-am dorit-o, sportul pe care l-am adorat și îl ador în continuare. Cred că asta m-a făcut să trec peste toate obstacolele!

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!            

Mai multe