Larisa Iordache, primul aur cucerit ca antrenoare

Larisa Iordache, port-drapelul gimnasticii românești din ultimii 10 ani, a început recent o nouă carieră: este antrenoare. Iar primele succese au venit în weekend-ul trecut, la Naționalele de la Ploiești.

image
Larisa Iordache a pus punct anul trecut carierei de gimnastă (FOTO: EPA)

La finalul anului trecut, Larisa a încheiat o carieră strălucitoare în sportul de performanță pe care l-a practicat de la 4 ani. Ea a trecut la următoarea etapă din viața ei profesională, cea de antrenor și este colegă la Clubul Dinamo cu foștii săi tehnicieni, Lăcrămioara și Cristi Moldovan. „E foarte frumos să o avem pe Larisa alături de noi. Știe exact ce să facă. La concurs a fost lângă Anastasia, a încurajat-o. Și-a adus aminte de emoțiile pe care ea le avea în competiții și a știut exact ce să îi spună”, a declarat Lăcrămioara Moldovan.

După o carieră de 21 de ani ca sportivă, Larisa recunoaște că încă se obișnuiește cu noua ipostază în care se află. „Am început să accept. Când intram în sala de gimnastică, mie îmi plăcea să fiu în centrul atenției, acum trebuie să stau un pic de o parte, pentru că sportivul pe care îl antrenăm este în atenție. E mai greu că sunt la început, abia m-am retras dar cu siguranță cred că mă voi obișnui și trebuie să accept această situație. La urma urmelor există un final în orice pentru a avea un nou început și cred că mă descurc cât de cât cred că e ok”, a spus și multipla noastră medaliată la Campionatele Mondiale sau Europene, Larisa Iordache.

image
Larisa Iordache, sfătuind-o pe mica sa elevă

Iar debutul în această nouă carieră a fost făcut cu dreptul de Larisa. Anastasia, fetița de 9 ani pe care ea și Lăcrămioara Moldovan o pregătesc, a câștigat aurul la individual compus. ”Când mă uit la ea, mă văd pe mine mică. Categoric are calități și talent nativ. Este foarte serioasă, muncește extrem de mult la antrenamente și îi place ceea ce face. Am avut emoții, e normal pentru că îți dorești ca gimnasta pe care o pregătești să facă foarte bine exercițiile”, a mărturisit Larisa.

12 gimnaste concurează în Italia

În zilele de 9 și 10 aprilie, la Jesolo, în Italia, va avea loc una dintre cele mai importante competiții internaționale de gimnastică feminină, la care vor participa cele mai importante țări din lume, mai puțin Rusia și China. România va fi reprezentată de 12 gimnaste, 6 senioare și 6 junioare. Cele 12 au fost alese să reprezinte România după o verificare care a avut loc la Deva, la finalul lunii martie.

image
Gimnastele din loturile de senioare și de junioare, de la Deva

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram! 

transfagarasan 2819625 1920 jpg
FotoJet jpg
Alec Baldwin are acum opt copii jpg
Mihailo Dianov avea o mână grav rănită atunci când a fost capturat jpg
Melissa Jenkins Johanson a încercat să scape de pedeapsă dând vina pe câinele ei jpg
asasinatul de la sarajevo jpg
Depp și avocata lui
image
image
image
image
Simona Halep, Instagram jpg
Meci retragere Federer Foto EPA EFE
Un protestatar și-a incendiat brațul la Laver Cup FOTO EPA-EFE
tenis madrid epa efe h 55182184 jpeg
aeroclubul romaniei competitie acrobatie aeriana foto Facebook (5) jpg
Romania LetoniaU19, Sportpictures jpg