Andrei Muntean a ajuns să fie antrenat la lotul de gimnastică de fostul adversar

Viața de sportiv te poartă pe drumuri neprevăzute. Cum o echipă este formată din sportivi din generații diferite, se poate ajunge ca fostul coechipier să îți devină antrenor. Așa se întâmplă acum la lotul de gimnastică, acolo unde Daniel Berbecar este antrenorul principal.

Andrei Muntean la inele (FOTO: Guliver/ Gettyimages)
Andrei Muntean la inele (FOTO: Guliver/ Gettyimages)

Pentru Andrei Muntean, cel mai bine cotat gimnast român în prezent, numirea lui Berbecar în fruntea lotului nu a fost o surpriză, dar l-a pus într-o situație specială: aceea de a fi pregătit de unul dintre cei mai buni prieteni ai săi de la lot. „E un lucru plăcut, pentru că îl cunosc de mult timp, de când am venit în București la lotul de seniori, am crescut împreună ca sportivi, ca și colegi, am învățat foarte multe lucruri de la el. Amândoi eram buni la paralele și la competiții concuram împreună și era oarecum și un duel”, a declarat Muntean.

Și pentru Berbecar a fost o situație inedită, pentru că s-a trezit în postura de a-și pregăti foștii colegi. El recunoaște că nu le-a spus acestora să i se adreseze altfel decât o făceau când erau coechipieri. „Andrei Muntean este liderul gimnasticii masculine. Am fost coleg cu el, cu Vlad Cotuna și Modoianu. La antrenamente unii îmi zic domn’ profesor, alții Marius. Nu am nicio problemă, fiecare îmi spune așa cum simte”, spune Berbecar, multiplu medaliat în competițiile internaționale pentru România.  

Ocupant al locului 6 la paralele la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016, Andrei Muntean nu uită primii săi pași în gimnastică. Ei au fost făcuți cu multe lacrimi: „Când am intrat prima dată în sală, am plâns, era un loc total nou, erau foarte mulți copii și mulți antrenori, dar după câteva zile, ușor, ușor m-am integrat, a început să-mi placă. Aveam groapă de bureți, erau inele, îmi plăcea să stau atârnat și asta m-a atras cel mai mult. La început, nu știam ce înseamnă gimnastica și competițiile”, recunoaște el.

De-a lungul carierei, sportivul a obținut rezultate foarte bune. În 2009 a fost medaliat cu argint la sol, la individual compus, și bronz cu echipa la Festivalul Olimpic al Tineretului. În 2010, la Jocurile Olimpice de Tineret, a devenit primul campion din România la gimnastică masculină, după ce a câștigat aurul la inele și argintul la paralele. În 2012, la Europenele de Juniori, a câștigat aurul la paralele, primul titlu european pentru România. În 2011 s-a alăturat lotului de seniori de la București, iar în 2014 a câștigat primul titlu național la individual compus.

image

Un olandez la lotul de seniori

Timp de două săptămâni, 6 dintre componenții lotului național de gimnastică masculină a României, Andrei Muntean, Răzvan Marc, frații Gabriel și Robert Burtănete, Emilian Neagu și Rafael Szabo participă la un stagiu de pregătire în Olanda, la Turnacademie Regio Zwolle, coordonat de antrenorul Gerard Speerstra. Fostul antrenor al campionului olimpic și mondial Epke Zonderland va fi tot timpul în legătură cu antrenorii lotului și în fiecare lună, timp de două săptămâni, va fi prezent în România.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net