Care este ora la care e cel mai bine să faci duș: „În acest fel se eliberează melatonină.” Câte minute trebuie să te speli, de fapt

11 septembrie 2024 19:52   Stil de viață
Ultima actualizare:

Te-ai întrebat vreodată care este ora potrivită la care ar trebui să faci duș? În timp ce unii oameni preferă să facă un duș dimineața, alții aleg să îl facă seara înainte de somn. Iată ce spun, de fapt, specialiștii.

Dușul este recomandat seara sau dimineața?

Ce spun medicii. Este bine să facem duș seara sau dimineața? Ei bine, se pare că dermatologul Jaon Singh susține că cea mai benefică opțiune pentru piele este cea de a face dus șeara, înainte de culcare.

Potrivit Mymodernmet, medicul specialist în dermatologie spune că dușul făcut seara are rolul de a elibera melatonina, care îmbunătățește calitatea somnului. De asemenea, este indicat să faci duș seara pentru a ajuta pielea să își recapete fermitatea, mai ales în cazul în care este deshidratată și sensibilă. Astfel, a doua zi, o să se simtă mai catifelată decât de obicei.

„În acest fel se eliberează melatonină, care te ajută să ai un somn bun. Când ieși din duș, corpul tău revine la temperatura normală și așa se face tranziția către un somn mai bun”, explică dermatologul.

Pe de altă parte, specialistul a explicat și ce se întâmplă în condițiile în care alegi să faci un duș dimineața. Acesta susține că în acest fel vei scăpa de bacteriile de pe timpul nopții, iar pielea va fi mai igienizată. Însă, cel mai recomandat și benefic duș rămâne cel de seară.

Cât timp trebuie să dureze un duș

 În ceea ce privește timpul petrecut în duș, experții recomandă ca acesta să dureze doar 15 minute. Un duș mai lung nu garantează o curățare mai înaltă, ba din contră, poate îndepărta uleiurile naturale pe care le secretă pielea.

„În general, un duș făcut seara are mai multe beneficii, dar dacă este făcut dimineața există un singur beneficiu. (…). Când vine vorba de durata unui duș, se recomandă, în general, ca persoanele să își limiteze dușurile între 10 până la 15 minute. 

Mai mult timp petrecut la duș nu înseamnă mai curat. Acest lucru se datorează faptului că expunerea prelungită la apă poate îndepărta din piele uleiurile sale naturale, ducând la uscăciunea dermei și iritație”, a adăugat expertul.

Mai multe