Când este recomandat să facem duș, dimineața sau seara? Ce spun specialiștii: „Este un mod frumos de a-ți păcăli corpul”

Te-ai întrebat vreodată când este recomandat să faci duș, dimineața sau seara? Ei bine, cercetătorii au răspunsul cert la această întrebare. În urma unor studii, aceștia au constatat că indiferent de alegere, beneficiile sunt numeroase.

Când trebuie să facem duș
Când trebuie să facem duș

Beneficiile dușului matinal

Cercetătorii de la Universitatea Harvard au făcut anumite studii în urmă cu mai mulți ani, iar ulterior au explicat beneficiile dușului de seară, dar și a celui de dimineață. Shelley Carson, unul dintre lectorii de Psihologie de la Harvard spunea că oamenii ar trebui să opteze pentru un duș matinal, întrucât putem face față cu brio sarcinilor stresante de la locul de muncă și ne ajută să fim mai creativi atunci când este nevoie.

De asemenea, experta susținea că dușul făcut dimineața ne relaxează și ne oferă energia de care avem nevoie pentru tot parcursul zilei. Mai mult, dușurile matinale ajută la îmbunătățirea circulației și ne eliberează de tensiunile musculare.

„Dacă trebuie să rezolvi o problemă într-o manieră creativă şi te-ai tot frământat, dar nu ai putut veni cu o soluţie, atunci ar trebui să-ţi iei puţin gândul de la ea, în timp ce te relaxezi sub duş“, spunea Shelly Carson, potrivit Indy100.com.

Beneficiile dușului înainte de culcare

Studiile au arătat că dușurile făcute seara îi pot ajuta pe cei care suferă de insomnie, să adoarmă mult mai ușor. De asemenea, spălatul pe corp înainte de somn, reduce stresul și tensiunea și reprezintă o metodă ideală de relaxare, mai ales după o zi solicitantă de muncă.

„Acea răcire rapidă a corpului după ce ieşi de la duş tinde să fie un inductor natural de somn. Deci este un mod frumos de a-ţi păcăli corpul că este momentul să meargă la culcare”, spunea dr. Cristopher Winter.

Cu toate acestea, specialiștii recomandă ambele variante, în funcție de stilul de viață al fiecăruia.

Chiar și dermatologii au explicat beneficiile dușului dimineața și seara. Aceștia sunt de părere că dușurile făcute înainte de culcare, ajută la menținerea pielii curate și îndepărtează impuritățile acumulate pe piele în timpul zilei. Pe de altă parte, ei susțin că spălatul pe corp dimineața este indicat, în special pentru persoanele care se confruntă cu tenul gras, întrucât pe timpul nopții, pielea secretă sebum.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net