Andreea Mantea, maestră în bucătărie. Rețeta specială a prezentatoarei TV de murături: „Un fel de kimchi personalizat”
Andreea Mantea (39 de ani) este o gospodină desăvârșită! Prezentatoarea TV a pregătit weekendul trecut o rețetă specială de murături, astfel încât în sezonul rece să se bucure de preparate făcute chiar de ea.
Vedeta își dorește ca împreună cu familia să consume alimente sănătoase pe tot parcursul sezonului rece, așa că nu a mai stat pe gânduri și și-a demonstrat măiestria în bucătărie chiar în weekendul de Sfântul Nicolae.
Andreea nu s-a rezumat la un fel tradițional, ci a ales o rețetă specială de murături, pe care a asemănat-o cu renumitul Kimchi, preparat apreciat pentru că susține sănătatea intestinală, digestia și imunitatea. „Un fel de kimchi personalizat”, a scris ea pe Insta Story.
Rețeta specială a Andreei Mantea de murături
Vedeta le-a prezentat celor 2 milioane de urmăritori ai săi de pe Instagram ingredientele pe care le-a folosit.
Andreea a pus în borcane alimente au proprietăți antioxidante și antiinflamatoare, transformând murăturile într-un adevărat aliat al sănătății în sezonul rece. Mai mult, procesul de fermentare potențează efectele benefice pentru digestie și protecția organismului, așa că rețeta merită încercată!
Ingrediente
- Varză murată (tocată)
- Morcovi (dați pe răzătoare)
- Ghimbir proaspăt (ras)
- Turmeric (dat prin răzătoare)
- Usturoi (tocat)
- Mix de ardei iute
- Sare
- Oțet
- Zahăr (opțional)
Mod de preparare
Tot ce trebuie să faci pentru pregătirea acestei rețete, este să amesteci bine toate ingredientele într-un bol încăpător, apoi să le transferi în borcane curate și bine închise. Adaugi sarea și oțetul peste și lași la fermentat câteva zile, într-un loc răcoros și ferit de soare, până când legumele capătă gustul ușor acrișor.
Ce a gătit Andreea Mantea prima dată
Andreea Mantea și-a descoperit pasiunea pentru bucătărie încă din copilărie. La doar 7 ani, a găsit prima ei bucurie în prepararea sarmalelor, alături de mătușa ei: „Am început să gătesc de la 7 ani. Prima dată am preparat sarmale alături de mătuşa. Mai mult, mă jucam în compoziţie, dar atunci am învăţat să le şi împachetez. Ţin minte că era iarnă, iar mătuşa mea mă păcălea să mă joc acolo, pe când, eu făceam toată treaba”, a povestit vedeta în emisiunea „Bucătarescu”, de la Kanal D.