Ce fructe se pun la castraveții murați. Îi va ajuta la fermentația naturală
Deja ne apropiem cu pași repezi de luna noiembrie, iar în această perioadă din an, murăturile se transformă în vedetele incontestabile din bucătăriile de-a lungul întregii țări. Iar dacă ne dorim să pregătim castraveți murați delicioși, care să aibă un gust intens și o textură crocantă, trebuie să folosim câteva ingrediente speciale!
Gospodinele din țara noastră se ocupă intens de pregătirea murăturilor în această perioadă din an, iar unele dintre acestea sunt, cu siguranță, ceva mai apreciate decât altele. Varza murată, care va fi necesară pentru sarmale, se numără printre murăturile cărora gospodinele le dau ceva mai multă atenție, la fel și castraveții.
Iar pentru aceștia din urmă, există câteva ingrediente importante, pe care gospodinele cu experiență le folosesc mereu, pentru a oferi castraveșilor murați un gust cât mai intens, cât și o textură fermă și crocantă!
Ingredientele importante pentru castraveții murați delicioși
Mai precis, ingredientele pe care gospodinele cu experiență le folosesc mereu la castraveții murați sunt hreanul, mărarul, dar și frunzele de vișin! Aceste ingrediente destul de simple nu doar că vor oferi un gust mai unic și mai intens castraveților, dar și textura acestora va avea de beneficiat!
Ei nu se vor înmuia în borcan, iar atunci când îi vom gusta vom fi plăcut surprinși de textura crocantă și de fermitatea pe care castraveții o vor avea, datorită acestor ingrediente! Iar pe lângă acestea, unele gospodine mai pun și felii de mere și gutui, nu doar pentru gust, dar și pentru a ajuta procesul de fermentație naturală.
Vom avea un preparat mai delicios ca oricând
Desigur, pe lângă aceste ingrediente, mai există și altele pe care astăzi numai gospodinele cu experiență le mai folosesc!
De exemplu, este foarte important să nu uităm că pentru a avea castraveți murați delicioși, este important să le adăugăm și zahăr! Undeva în jur de 200 de grame de zahăr la un litru de apă vor fi suficiente pentru a oferi castraveților un gust mai puternic și mai gustos.