Cea mai delicioasă gustare în sezonul rece. Cum prepari castane la cuptor și ce trebuie să faci dacă le vrei moi sau crocante

18 octombrie 2024 2:00   Rețete

Castanele sunt o gustare ideală pentru sezonul rece. Mirosul și aroma lor se simte în toată casa, iar majoritatea oamenilor sunt încântați să le savureze proaspăt scoase din cuptor, fie ele moi sau crocante, în funcție de preferință. Iată cum se prepară.

Cum pregătim cele mai delicioase castane coapte

Rețeta de castane coapte a devenit virală pe rețelele de socializare, iar gospodinele și mai ales pofticioșii au fost curioși să afle cum se prepară cea mai delicioasă gustare a sezonului rece. Ei bine, potrivit celebrei pagini de rețete Cosânzenele Gătesc, primul pas este să spălăm bine castanele, iar ulterior să le ștergem bine cu un șervețel pentru a elimina excesul de apă. Le crestăm apoi coaja dintr-o parte în alta cu un cuțit, însă mare atenție să nu tăiați miezul foarte tare pentru că atunci când se coc, ele se vor desface mai mult decât ar trebui și se vor arde în cuptor.

Mergem mai departe și le punem la înmuiat sau le lăsăm timp de o oră într-un bol cu apă călduță. Mai există o variantă, cea de a le fierbe până când încep să dea în clocot. Astfel, când apa clocotește, luăm oala de pe foc și punem castanele într-o strecurătoare. Ulterior, castanele se adaugă într-o tavă în care le poziționăm cu partea crestată în sus. Cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 175 de grade, după care le băgăm la copt pentru 20 de minute, setând temperatura până la 200 de grade pentru încă 5 minute.

Rețeta o puteți viziona aici.

Secretul pentru castane crocante sau moi

Dacă doriți să serviți castane crocante, atunci trebuie să știți că acestea trebuie scoase imediat din cuptor și puse într-un bol. În cazul în care le preferați moi, trebuie să opriți cuptorul și să deschideți ușa, lăsând tava la căldură. O altă variantă este să puneți castanele într-un recipient și să le acoperiți cu un șervețel pentru 5-10 minute. La final adăugați sare și savurați-le din plin!

Mai multe