Reteța perfectă pentru orice masă în familie. Așa îi vei da pe spate pe cei dragi
Pentru cei care caută un preparat sofisticat și plin de arome, rulada de curcan cu castane se dovedește a fi alegerea perfectă. Începutul rețetei presupune crestarea și coacerea castanelor la 180°C, pentru o textură fină și o savoare unică. Pieptul de curcan, tăiat subțire și frăgezit, este condimentat cu sare, piper, usturoi și decorat cu ardei proaspăt și pătrunjel. Într-o combinație surprinzătoare de ouă, lapte și pâine fărâmițată, amestecul se așază pe carne, alături de castanele coapte, rulada fiind apoi gata de coacere.
Reteța perfectă de weekend cu care să îți impresionezi familia!
Preparatul, rumenit încet la cuptor, devine o delicatesă de servit alături de un sos fin, cartofi natur și o salată proaspătă, făcând din fiecare masă o experiență culinară de neuitat. Clickpoftăbună a dezvăluit rețeta pas cu pas.
Ingrediente: 500 g piept de curcan dezosat, 15 castane, 400 g pâine, 2 ouă, 4 linguri lapte, 1 ardei roşu, câteva fire de pătrunjel, sare, piper, ulei, 3 căţei usturoi, 300 ml vin alb, 100 ml apă
Mod de preparare
Pentru a pregăti rulada de curcan cu castane, începe prin a cresta castanele, apoi coace-le într-o tavă la 180°C timp de 30 de minute. După ce s-au copt, curăță-le de coajă. Pieptul de curcan se taie cu grijă pentru a obține o felie subțire, pe care o acoperi cu folie și o frăgezești ușor cu un ciocan de șnițele. Asezonează cu sare, piper și usturoi zdrobit. Presară ardei tăiat cubulețe și pătrunjel proaspăt deasupra cărnii.
Pregătește un amestec din ouă bătute, lapte și pâine fărâmițată, apoi întinde-l peste pieptul de curcan. Așază 8-10 castane coapte pe deasupra și rulează bucata de carne. Ungi rulada cu ulei și o așezi într-o tavă. Adaugă vin, apă și restul castanelor, acoperind tava cu folie de aluminiu. Coace la 160°C timp de 35 de minute. După aceea, îndepărtează folia, stropește rulada cu sucul din tavă și las-o în cuptor încă 15-20 de minute până se rumenește frumos.
Rulada de curcan se servește alături de sosul din tavă, cartofi natur și salată proaspătă.