De ce trebuie să pui un măr tăiat în jumătate în interiorul unei găini sau al unui curcan. Secretul culinar din bucătăria bunicilor

Dacă vreți să impresionați cu o preparat deosebit atunci trebuie să vă folosiți de acest secret culinar din bucătăria bunicilor. Poate vreți să încercați altceva în afară de tradționala friptură de pui la cuptor căreia îi adăugați doar câteva condimente fără ceva special. Ei bine, sunt atât de multe ingrediente inedite ce pot trasnforma un preparat simplu într-unul de top ce trebuie încercat măcar o dată! Iată ce trebuie să adaugi la friptura de pui sau curcan dacă vrei să obții un gust deosebit!

Rețetă de curcan cu mere
Rețetă de curcan cu mere

Ei bine tot ce trebuie să faci este sa tai un măr în două jumătăți pe care le vei pune în pui sau în curcan. Aroma dată de mereu va fi una inconfundabilă.

Rețetă de curcan cu mere

Rețeta de curcan cu mere la cuptor este o opțiune delicioasă pentru o cină festivă sau pentru a te bucura de o masă specială acasă. Iată cum poți pregăti această rețetă:

Ingrediente: 1 curcan întreg (aproximativ 4-5 kg), 4 mere mari, curățate și tăiate în sferturi, 2 cepe mari, curățate și tăiate în sferturi, 4 căței de usturoi, curățați și mărunțiți, 4 linguri de unt topit, 2 linguri de ulei de măsline, 1 lingură de boia de ardei dulce, 1 linguriță de cimbru uscat, 1 linguriță de rozmarin uscat, sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust, 1 cană de supă de pui sau curcan, 1/2 cană de vin alb sec (opțional).

Începe prin a spăla bine curcanul cu apă rece și apoi usucă-l cu șervețele de hârtie. Așază curcanul într-o tavă mare de copt și unge-l cu ulei de măsline. Acest lucru va ajuta la obținerea unei cruste frumoase și aurii. Într-un castron mic, amestecă boia de ardei dulce, cimbrul, rozmarinul, sare și piper. Pune amestecul de condimente pe întreaga suprafață a curcanului, asigurându-te că este uniform acoperit. Înăuntrul curcanului, adaugă bucățile de mere, ceapă și usturoi. Aceste ingrediente vor da o aromă minunată curcanului în timpul coacerii. Într-un castron mic, amestecă untul topit cu puțină sare și piper. Cu ajutorul unei pensule de bucătărie, unge curcanul cu amestecul de unt.

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Acoperă curcanul cu folie de aluminiu și coace-l în cuptor timp de aproximativ 20 de minute pe fiecare parte. Pentru un curcan de 4-5 kg, ar trebui să dureze aproximativ 2,5 - 3 ore. La sfârșitul fiecărei ore, scoate curcanul din cuptor, îndepărtează folia de aluminiu și unge-l din nou cu untul topit și sucul din tavă. Acest lucru va ajuta la menținerea umidității și la formarea crustei crocante. După ce curcanul este copt, verifică temperatura în cea mai grosă parte a coapsei cu un termometru de carne. Temperatura ar trebui să fie de aproximativ 75-80 de grade Celsius. După ce curcanul este gata, scoate-l din cuptor și lasă-l să se odihnească timp de 20-30 de minute înainte de a-l felia. Acest lucru va permite să se redistribuie sucurile în carne și să rămână fraged și suculent.

Dacă vrei să faci și sos, atunci în tavă adaugă supa de pui sau curcan și vinul alb. Amestecă bine și lasă sosul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 10 minute pentru a se reduce și a obține un gust delicios.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
piept de pui jpeg
chiriac similea dauer jpeg
horoscop, zodii, stres jpg
Cei mai selecționați jucători din istoria României jpg
horoscop jpg
clatite japoneze 0 jpeg
NUPO   regim de slabire (2) jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net