Carnea din supermarket, bombă cu ceas pentru sănătate. Au fost identificate superbacterii mortale în 40 de tipuri

Ultima actualizare:

Descoperire alarmantă! Cercetătorii au găsit o E. coli, rezistentă la mai multe medicamente, în 40% din probele de carne din supermarket. Echipa a analizat 100 de produse din carne (25 din fiecare: pui, curcan, vită și porc) alese la întâmplare din supermarketurile din Oviedo, Spania.

E. coli, rezistentă la mai multe medicamente în carnea din supermarketuri. Foto: Click.
E. coli, rezistentă la mai multe medicamente în carnea din supermarketuri. Foto: Click.

Bacterii rezistente la medicamente descoperite în carnea din supermarket

Aproape jumătate din carnea din supermarket analizată conținea o E. coli, multi-rezistentă la medicamente. Procentul de probe pozitive pentru E. coli pe tip de carne a fost de 68% curcan, 56% pui, 16% carne de vită și 12% carne de porc.

Bacteriile rezistente la mai multe medicamente se pot răspândi de la animale la oameni, prin lanțul alimentar, dar din cauza sensibilităților comerciale.

Intervențiile de la fermă trebuie să fie o prioritate pentru a proteja consumatorul. De exemplu, implementarea metodelor de laborator de supraveghere, care să permită studiul suplimentar al bacteriilor cu risc ridicat (la animalele de fermă și la carne) și evoluția acestora datorită celor mai recente programe de restricție ale UE, privind utilizarea antibioticelor în medicina veterinară”, a spus dr. Azucena Mora Gutierrez de la Universitatea din Santiago de Compostela-Lugo, Lugo, Spania, scriu cei de la Timesnownews.com.

Studiul a fost prezentat la Congresul European de Microbiologie Clinică și Boli Infecțioase (ECCMID 2023) de la Copenhaga, în perioada 15-18 aprilie.

Rezistența la antibiotice atinge niveluri periculos de ridicate în întreaga lume

Infecțiile rezistente la medicamente ucid aproximativ 700.000 de oameni pe an la nivel global și se estimează că cifra va crește la 10 milioane până în 2050 dacă nu se iau măsuri, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Cercetătorii au cerut o evaluare regulată a nivelurilor de bacterii rezistente la antibiotice din produsele din carne. „Strategiile la nivel de fermă, cum ar fi vaccinurile, pentru a reduce prezența bacteriilor specifice multi-rezistente și patogene la animalele care produc alimente, ar reduce riscul de transport al cărnii și consumator”, a spus dr. Mora Gutierrez.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net