Atenție! Medicamente false, vândute pe internet: «Sunt toxice, o nenorocire»

Ultima actualizare:

Fiţi foarte atenţi ce medicamente comandaţi de pe internet. Autoritățile au descoperit că se vând, din nou, pastile contrafăcute. 

Se vând, în continuare, medicamente contracfăcute Foto: Pixabay.comț
Se vând, în continuare, medicamente contracfăcute Foto: Pixabay.comț

Pe internet, suntem pur și simplu asaltați de reclame înșelătoare la tot felul de medicamente. Ne vrăjesc cu tratamente miraculoase pentru aproape orice boală. Și ne promit că ... ne vom face bine. 

Se vând medicamente din surse necunoscute

Achiziţiile de medicamente online sunt riscante. ,,Cei care doresc să cumpere online să o facă doar de la farmaciile autorizate să vândă. Se vând, în continuare, medicamente online, din surse necunoscute, multe dintre ele cred că nu sunt nici din România, şi în mod evident nu există nicio siguranţă a calităţii medicamentelor respective din punctul de vedere al protejării sănătăţii, să nu aibă reacţii adverse, să nu fie nocive, şi din punctul de vedere al eficacităţii aşteptată după administrarea unui medicament", a declarat, recent, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Trebuie să luați în vedere că puteți verifica pe site-ul ministerului Sănătății dacă un produse este avizat sau nu. ,,Pe site-ul Ministerului Sănătăţii se pot verifica farmaciile autorizate să vândă medicamente şi care au disponibilitate să vândă online, fiind autorizate şi pentru acest tip de activitate", a mai precizat Alexandru Rafila.

Se vând medicamente toxice, "o nenorocire"

Și Adrian Streinu-Cercel, preşedintele Comisiei pentru Sănătate Publică, a vorbit, recent, despre medicamentele contrafăcute. ,,Sunt multe medicamente peste tot, se cumpără şi se vinde de dimineaţă până seara orice. Şi culmea, sunt oameni care le cumpără. Mai mult decât atât, acei escroci împrumută pozele unor medici cunoscuţi, de exemplu, fotografia mea, şi o asociază unui produs. M-am trezit cu telefoane în care diverşi cunoscuţi sau pacienţi mă întrebau dacă susţin nu ştiu ce medicament ce apăruse în social-media alături de poza mea."

,,Era vorba despre medicamente toxice, o nenorocire. Este bine ca pacienţii să se informeze şi să nu mai cumpere medicamente de pe Facebook şi alte reţele social-media, la care sunt ataşate poze cu profesori universitari. În cazul meu, am făcut reclamaţie la Poliţie şi nu s-a întâmplat nimic, chiar dacă există obligaţia ca paginile sau site-urile respective să fie închise. Nu s-a întâmplat nimic, deşi discutăm de siguranţă cibernetică, siguranţa datelor şi despre multe astfel de lucruri", a mai precizat Streinu-Cercel.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net