Cei mai buni mici. Ce trebuie să pui în carnea tocată, să-ți iasă suculenți și delicioși

Ultima actualizare:

Puține feluri de mâncare din țara noastră au rămas îndrăgite de-a lungul generațiilor, chiar și dincolo de granițe, precum micii. Acest preparat, în aparență atât de simplu, este o prezență comună în România, fie că vorbim despre cele mai exclusiviste restaurante, sau un simplu grătar de la colț de stradă. Descoperiți alături de Click! care sunt secretele celor mai delicioși mici, pentru un grătar de 1 Mai perfect!

Rețeta pentru micii perfecți vine de la cel mai iubit restaurant din București / foto: Shutterstock
Rețeta pentru micii perfecți vine de la cel mai iubit restaurant din București / foto: Shutterstock

Micii sunt printre cele mai apreciate preparate din țara noastră, iar chiar și dincolo de ea, variații ale „mititeilor” sunt nu doar comune peste tot în Balcani, dar și extrem de îndrăgite. Indiferent de câți ani trec și cum se schimbă obiceiurile de la o generație la alta, micii rămân o prezență favorită a românilor, pentru mesele lor. Iar potrivit informațiilor oferite de către adevărul.ro, oricine poate să pregătească mici perfecți acasă, cu care să dea pe spate musafirii de 1 Mai!

Conform sursei, rețeta propusă pentru grătarele noastre este folosită chiar de cei de la „Caru’ cu bere”, poate cel mai apreciat restaurant din capitală, cu o tradiție de peste un secol în spate! Ei bine, primul lucru care vă va fi necesar este carne de vită, tocată de două ori, pentru a fi cât mai fină. În special carnea de la gât este cea mai bună pentru mici, iar dacă vă întrebați, nu este necesar să mai stați să îndepărtați grăsimea. În cazul în care carnea pare prea slabă, puteți adăuga puțin seu de vacă sau oaie, însă, niciodată să nu fiți tentați să puneți în amestec carne de porc, sau slănină!

Rețeta micilor perfecți pentru 1 Mai

În ce privește condimentele, vă vor trebui cam 8 grame de piper măcinat, 12 grame de cimbru, 4 grame de ienibahar (care trebuie pisat mărunt!), 2 gramde de coriandru, 2 gramde de chimion, 1 gram de anason stelat pisat, 1 linguriță de zeamă de lămâie, o linguriță de ulei, iar, în final, o căpățână de usturoi. Întâi de toate, amestecați carnea cu aproximativ 8 grame de bicarbonat de sodiu, stins cu zeamă de lămâie. După ce amestecați toate ingredientele, carnea trebuie lăsată să „prindă” gust, cam o zi și o noapte, la rece.

Iar dacă credeți că singurul ingredient pentru grătarul perfect este compoziția cărnii, vă înșelați! Chiar și modul în care pregătiți micii contează, extrem de mult! Pentru un gust la fel de bun ca la „Caru’ cu bere”, ei trebuie puși direct pe jar iute, sau pe cărbuni! Iar cu aceste trucuri, veți deveni imediat cel mai popular printre prietenii și vecinii voștri, de 1 Mai!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
Horoscop jpg
zodii relaxate jpg
cozonac jpg
horoscop jpg
pui la cuptor jpeg
image png
horoscop webp
horoscop jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net