Descoperire ciudată în ochiul unei fetițe de 3 ani. Pericolul care poate paște pe oricine

Ultima actualizare:

Rebecca, în vârstă de 35 de ani, din Putney, un district din sudul Londrei, a sesizat că ochiul drept al copilei ei se mișca ciudat. Mama micuței a crezut că este posibil să fie nevoie ca aceasta să poarte ochelari, așa că a decis să-și ducă fiica la un oftalmolog, scrie The Independent. Din păcate, situația a fost mult mai gravă. Micuța, Isla Palul, de doar trei anișori, a fost diagnosticată cu cancer ocular.  

image

O mamă a dezvăluit simptomele „subtile” ale cancerului de ochi ale fiicei sale, în timp ce îi avertizează pe ceilalți părinți să rămână vigilenți.

Isla Palul, în vârstă de trei ani, a prezentat simptome pentru prima dată în timpul Crăciunului din 2020, după ce mama sa, Rebecca, în vârstă de 35 de ani, i-a observat ochiul mișcându-se ciudat în timp se juca cu jucăriile ei, pe când fetița avea doar 14 luni.

Diagnosticul care i s-a pus micuței

Rebecca, care locuiește în Putney, Londra, împreună cu soția ei, Charlotte, în vârstă de 36 de ani, și cu celălalt copil al lor, Theo, în vârstă de cinci luni, a devenit rapid suspicioasă când a văzut că ochiul lui Isla se mișca ciudat și a luat hotărârea de a o duce pe micuță la un oftalmolog.

După săptămâni de teste, în ianuarie 2021, Isla a fost confirmată că are retinoblastom – un cancer ocular rar care afectează de obicei copiii sub șase ani – la ochiul drept.

Ce i s-a părut suspect mamei 

Rebecca a spus că primul semn a fost „subtil”. „Îmi amintesc că m-am jucat cu Isla pe podea, iar ea s-a uitat la o jucărie, apoi s-a uitat la mine. Când și-a ridicat privirea, ochiul ei drept a șuierat în lateral și înapoi, ca și cum nu s-ar fi putut concentra”, a spus Rebecca.

„Am presupus că avea un ochi leneș și poate avea nevoie de ochelari. Îmi amintesc că nu m-am simțit foarte îngrijorat din cauza asta”, a adăugat mămica fetiței.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net