Cum să alegi ochelarii de soare în funcţie de forma feţei

#Best buys
Ultima actualizare:

Ochelarii de soare sunt un accesoriu util şi practic care, pe lângă faptul că îţi protejează ochii de radiaţiile solare, poate ridica imediat orice ţinută.

click watchshop jpg

Dacă ştii ce tip de rame de ochelari se armonizează mai bine cu forma feţei, va fi uşor să alegi o pereche perfectă pentru a-ţi completa aspectul cu stil şi rafinament şi a crea o impresie favorabilă.

Prin urmare, înainte să cumperi o pereche de ochelari de soare bărbaţi, priveşte-te cu atenţie în oglindă pentru a-ţi da seama în ce tipologie de formă a feței te încadrezi. Apoi vezi care sunt recomandările pentru tine.

Atenţie, însă, majoritatea oamenilor nu se încadrează perfect într-o singură categorie şi pot avea trăsături specifice mai multor tipologii. Foloseşte informaţiile de mai jos ca să te orientezi şi, înainte de a stabili ferm care este rama cea mai potrivită, rezervă-ţi timp să probezi mai multe modele.

Faţa ovală

Dacă faţa ta este mai mult lungă decât lată şi liniile pomeţilor şi ale maxilarului sunt uşor rotunjite, este foarte probabil să ai faţa ovală şi te poţi considera norocos, pentru că este puţin probabil să nu găseşti o pereche de ochelari potrivită.

Totuşi, ar trebui să eviţi ramele care îţi alungesc fața cum ar fi cele supradimensionate şi pătrate. Investeşte într-o pereche care coboară uşor zona ochilor pe axa verticală a feţei, adică mai lungi în partea de jos.

Faţa în formă de triunghi inversat

Dacă te-ai analizat în oglindă şi ai constatat că fruntea ta este mai lată decât bărbia care pare chiar îngustă şi are linii aproape drepte, este foarte posibil să te încadrezi în tipologia celor cu faţa în formă de triunghi cu vârful în jos.

În cazul tău, o lentilă rotunjită ajută la îmblânzirea liniilor drepte şi armonizează fața. Ai grijă, însă, pentru a nu accentua lăţimea frunţii, alege o pereche care urmăreşte linia sprâncenelor.

Te poţi orienta către un model cu rame metalice subţiri cu punte dublă, sau, dacă vrei ceva clasic, poţi alege un cadru din baga.

Faţa în formă de diamant

De data aceasta este vorba despre cei a căror față pare a avea unghiuri ascuţite, lungimea şi lăţimea aproape la fel, maxilarul bine definit şi pomeţii pronunţaţi.

Gândeşte-te la forma unui diamant, dar cu unghiuri uşor rotunjite. Toate liniile bine definite ale feţei tale sunt un avantaj şi vei putea să te joci cu mai multe forme de rame.

Poţi să te orientezi către cele clasice cu lentile mai mari decât de obicei şi cu punte dublă, dar vor funcţiona foarte bine şi ramele cu forme rotunjite sau dreptunghiulare. Evită, însă, modele prea sobre pentru că rişti să arăţi mai sever decât vrei să pari.

Faţa pătrată

Persoanele a căror faţă are lăţimea şi lungimea aproape egale şi maxilarul aproape drept sunt norocoase. Ele au faţa pătrată şi sunt avantajate, pentru că le va fi uşor să găsească o pereche de ochelari cu care arată bine.

Totuşi, pentru a evita aspectul rigid, este de preferat să se orienteze către ramele cu forme rotunjite şi să le evite pe cele pătrate sau dreptunghiulare. Totodată, pentru a înmuia liniile, ar putea încerca ramele în culori mai deschide.

Faţa rotundă

Este uşor să îţi dai seama dacă faţa ta este rotundă sau nu. Dacă nu vrei să ai un aspect comic, tu ar trebui să eviţi ochelarii cu lentile perfect rotunde de genul John Lennon.

Însă o pereche de tip aviator cu lentile pătrate şi marginile rotunjite s-ar putea să facă minuni. Poţi opta pentru rame în culori închise, metalice sau din baga.

Faţa în formă de inimă

Are aceleaşi caracteristici ca faţa în formă de triunghi cu vârful în jos, dar marginile mult mai blânde şi mai rotunjite. Fruntea este mai lată decât bărbia care este rotunjită în jurul maxilarului.

Tu ar trebui să eviţi ramele prea late sau prea grele şi să iei în considerare ramele cu lentile în formă de lacrimă cum sunt cele de la modelul pentru aviatori.

Acestea nu pun accentul pe jumătatea inferioară a feţei şi creează un aspect armonios. Alege un model retro cu rame strălucitoare şi lentile blitz sau un model cu finisaje mate şi lentile tonale.

Faţa dreptunghiulară

Dacă faţa ta este mai mult lungă decât lată iar pomeţii şi maxilarul au linii drepte, este foarte posibil să te încadrezi în tipologia celor cu faţa dreptunghiulară.

Ar trebui să alegi ramele uşor rotunjite care armonizează aspectul general şi să le eviţi pe cele pătrate sau dreptunghiulare care accentuează liniile drepte ale feţei.

Poţi proba modelele de tip aviatori cu lentile în formă de lacrimă, pe cei stil John Lennon cu lentile perfect circulare şi orice alt model care nu are colţuri drepte. Evită ramele groase sau în culori închise şi alege-le pe cele subţiri, din metal sau baga, în culori cât mai deschise.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
zodii pixabay jpg
1 par alb remedii jpg jpeg
Ciuperca piciorului simptome şi tratament jpeg
salata de rosii jpeg
horoscop jpeg
1 zodii bani jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net