De ce nu trebuie să pui sare pe friptură înainte de a o găti. E o mare, mare, greșeală

De ce nu trebuie să pui sare pe friptură înainte de a o găti? Ei bine, sunt mulți oameni care fac greșeala aceasta, însă noi vă explicăm cum este corect să procedați, de fapt, atunci când preparați friptura.

friptură de miel shutterstock 1703666812 jpg

Când să adaugi sare pe carnea de friptură

Sarea este mult mai mult decât un simplu condiment! Ea poate oferi preparatelor noastre un gust cu totul deosebit, iar când vine vorba de prepararea fripturii, sarea o poate frăgezi, dar doar atunci când condimentăm corect. De asemenea, este indicat să folosiți sare de mare și nu sare fină de masă.

Dacă sărezi friptura și lași carnea să absoarbă sarea cu doar 10 minute înainte s-o bagi la cuptor sau să o pui pe grătar, sarea începe să scoată sucul din carne prin osmoză, dar nu are timp să îl reabsorbe. Acest lucru va face ca friptura să piardă din sucurile sale ș nu veți mai obține o carne fragedă, dar cu o crustă crocantă. Ei bine, este nevoie de cel puțin 40 de minute până când toate sucurile din carne să fie scoase și apoi reabsorbite de carne. Cu toate acestea, deoarece fiecare bucată de friptură este diferită, este indicat să sărați carnea cu aproximativ o oră înainte de a o găti. Odată ce apa din friptură a fost scoasă, sarea se va așeza bine în ea și o veți putea frige fără probleme. 

De asemenea, puteți să mai puneți sarea chiar înainte de a o pune pe grătar, fără să așteptați câteva minute pentru a fi absorbită, întrucât riscați să aveți o carne uscată la sfârșit. Procedând astfel, friptura va permite fripturii să formeze o crustă maronie, uniform distribuită și crocantă. 

De asemenea, dacă adăugați sarea pentru gust doar și nu țineți neapărat să capete o frăgezime deosebită, puteți să adăugați sare imediat după ce o scoateți de la cuptor sau o luați de pe grătar. În acest fel fiecare își va săra porția după gust. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nikolai Patruşev foto twitter
image
image
image
image
image
image
Ingrijire par deteriorat   Copy jpg
chec jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
cub horoscop supărare png
ten perfect 600x400 jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
stufat de miel cu verdeata 800x600 13961 jpeg
zodii pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net