Secretul bucătarilor de nota 10. De ce se pune o linguriță de apă rece în maioneză atunci când este gata

Maioneza este un preparat delicios ce merge bine într-o mulțime de combinații! Fie că vrei să faci ouă umplute, vrei să o folosești pe post de dressing pentru salată sau sos pentru o friptură delicioasă, maioneza aduce mâncării un plus de deliciu. Află de ce se pune o linguriță de apă rece în maioneză atunci când este gata. Este secretul bucătarilor de nota 10.

De ce să pui apă rece în maioneză
De ce să pui apă rece în maioneză

De ce să pui apă rece în maioneză

Ei bine, deși mulți se tem că maioneza se poate tăia și există o grămadă de metode prin care o putem drege, prea puțin pun accentul pe un detaliu care poate schimba cu totul acest preparat delicios. Mai exact, dacă vrei ca maioneza ta să fie mai spumoasă, tot ce trebuie să faci este să adaugi o linguriță de apă rece atunci când ai terminat-o! De asemenea, dacă vrei să aibă o culoare mai deschisă poți să pui puțină zeamă de lămâie sau o linguriță de apă minerală.

Cea mai delicioasă rețetă cu maioneză

Potrivit Click!poftăbună.ro, una dintre cele mai delicoase rețete cu maioneză este salata de pui cu maioneză și țelină, potrivită oricând și ușor tartinabilă. Pentru o masă rapidă și ușoară, când nu știi ce să mai prepari și vrei ceva deosebit, dar ușor de făcut poți apela cu încredere la această soluție. Chiar și copiii o vor iubi!

Cum faci salata de pui cu maioneză și țelină

Ingrediente pentru salata de pui cu ţelină şi maioneză: 500 g piept de pui, 200 g ţelină, 200 g maioneză, 1 lămâie, sare, pătrunjel verde.

Începeți prin a fierbe carnea de pui. Puneți pieptul de pui într-o oală cu apă sărată și fierbeți-l până când este complet gătit. Când este gata, scoateți-l din apă și lăsați-l să se răcească. Apoi, taie-l în cubulețe mici.

Între timp, pregătește ţelina. Dă tulpinile de ţelină prin răzătoare pentru a le tăia fin. Dacă dorești, poți tăia și ciupercile gata fierte în felii.

Într-un castron mare, amestecă cu grijă carnea de pui cubulețe cu ţelina tăiată. Adaugă maioneza și sarea, ajustând cantitatea de maioneză în funcție de preferințele tale.

Stoarce sucul din lămâi și adaugă-l peste amestec, ajustând gustul după preferință. Tocați pătrunjelul și adăugați-l în compoziție pentru un plus de prospețime.

Salata astfel obținută trebuie lăsată să se răcească pentru a-i permite aromei să se combine. Poate fi servită pe felii de pâine prăjită sau ca umplutură pentru sandvișuri.

Această salată simplă și gustoasă este perfectă pentru o masă rapidă și sănătoasă. Poți adapta ingredientele și cantitățile după preferințele tale personale, astfel că poți adăuga și ciuperci dacă vrei. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
chiftele pexels jpg
Horoscop jpg
leustean jpg
Luna plina jpg
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
zodii meteoriti png
horoscop webp
alimente cancer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net