Cum să faci cel mai bun pate din ficat de curcan, la tine acasă. E simplu, rapid și delicios

Pateul de curcan este o gustare delicioasă și versatilă, perfectă pentru a fi servită la micul dejun, la prânz sau chiar ca aperitiv într-o masă festivă. Cu o textură fină și o aromă bogată, acest preparat culinar reprezintă o alternativă sănătoasă și gustoasă la pateul clasic de ficat sau alte tipuri de unturi. Prepararea pateului de curcan acasă este simplă și rapidă, iar rezultatul este un aperitiv rafinat și savuros, pe care îl puteți savura alături de familie și prieteni.

Cum să faci cel mai bun pate din ficat de curcan la tine acasă
Cum să faci cel mai bun pate din ficat de curcan la tine acasă

Cum să faci cel mai bun pate din ficat de curcan la tine acasă

Medicul Jekel Jozsef Frederik este pasionat de gastronomie și a dezvăluit într-un interviu pentru Adevărul.ro. cum se prepară acest deliciu culinar.

Nu e o rețetă pretențioasă, dar e foarte consistentă. Dacă nu aveți meseni la masǎ, micșorați cantitățile”, spune acesta.

Ingrediente: 500 grame ficat de curcan, o lingură de ulei vegetal, o ceapă, nu mai mare decât un pumn de miner, 1/2 linguriță de boia afumată, 50 ml de coniac, 100 g de unt, cu minim 80% grăsime, 100 g cremă de brânză, o mandarină și nucșoară, sare și piper

Mod de preparare: Călim ceapa până devine sticloasă, dar nu până când se sfărâmă complet. După aceea, adăugăm bucățile de ficat și continuăm să gătim. Urmează să adăugăm coniacul și boiaua afumată peste ficat. Lăsăm totul să fiarbă împreună, pentru că ficatul va elibera sucul său natural în timpul gătirii. După aceea, amestecăm untul, crema de brânză, nucșoara și sucul de la o mandarină folosind un mixer vertical, potrivit Adevărul.ro.

Pateul de curcan se poate întinde generos pe felii de pâine prăjită sau pe crackers pentru un aperitiv rapid și gustos. : Adăugați pateul de curcan ca umplutură în plăcinte sau tarte pentru a obține o gustare delicioasă, perfectă pentru o cină sau prânz în familie.

Potrivit medicului, acest preparat cu o savoare deosebită este și foarte sănătos pentru sănătate. Iată ce proprietăți are:

Proprietățile benefice ale ficatului de curcan sunt asigurate, în primul rând, de vitaminele A, PP, B1, B2, B5, B6, B9, B12, E, K şi minerale, precum seleniu, fier, potasiu, magneziu, sodiu, calciu, crom, zinc.”, conform sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
fericire jpg
batrani fericiti
cub horoscop 1 gif
Nu stii cum sa iti surprinzi cea mai buna prietena de ziua ei Iata cateva sfaturi de care sa tii cont jpg
Trei sfaturi pentru a ți transforma grădina într un sanctuar de relaxare jpg
zodii pixabay jpg
zodii meteoriti png
zodii horoscop jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net