ANPC, anun╚Ť alarmant: ce m├ónc─âm ├«n loc de ficat ├«n conservele de pate

28 ianuarie 2022

├Än urma unui studiu condus de ANPC, ├«n care au fost analizate mai multe produse de pe pia╚Ťa din Rom├ónia, provenite de la produc─âtori sau furnizori diferi╚Ťi, s-a ajuns la o concluzie ├«ngrijor─âtoate cu privire la con╚Ťinutul conservelor de pate. 

image
Ce s-a descoperit în pate-ul de porc urma unui studiu ANPC Foto: Simply Recipes

De mult─â vreme a existat temerea printre cump─âr─âtori c─â produsele expuse pe rafturile magazinelor n-ar fi, cel mai adesea, at├ót de s─ân─âtoase precum sus╚Ťin etichetele lor. Iat─â c─â aceast─â fric─â a ajuns s─â fie din ce ├«n ce mai ├«ndrept─â╚Ťit─â. Astfel, un studiu condus de ANPC ├«╚Ťi arat─â ce m─ân├ónci cu adev─ârat atunci c├ónd cumperi pate din ficat de porc.

ANPC a ajuns la o concluzie nu tocmai placut─â pentru consumatorii de pate, ├«n special cel de porc. De╚Öi pe etichetele produselor scrie c─â pate-ul este f─âcut din ficat de porc, se pare c─â acest ingredient nu se reg─âse╚Öte ├«n propor╚Ťie at├ót de mare ├«n preparat.

Ce mâncăm cu adevărat atunci când cumpărăm pate de porc?

Asocia┼úia Na┼úional─â de Protec┼úia Consumatorilor - InfoCons a f─âcut recent o analiz─â pe circa 40 de produse tip ÔÇ×pate de porc" de la 14 produc─âtori/distribuitori diferi╚Ťi. ├Än urma cercet─ârilor, ANPC a descoperit faptul c─â ficatul de porc se reg─âse┼čte ├«ntr-o propor┼úie cuprins─â ├«ntre 15 ┼či 47% din compozi┼úia produselor analizate ╚Öi care se afl─â pe pia┼úa din Rom├ónia.

ÔÇ×Din punct de vedere ingredientului principal: 45% au ├«n compozi┼úie prim ingredient apa, 37,5% au ├«n compozi┼úie prim ingredient ficatul de porc, 12,5% au ├«n compozi┼úie prim ingredient sl─ânin─â, 5% au ├«n compozi┼úie prim ingredient alt timp de carne", precizeaz─â ANPC ├«ntr-un comunicat.

Alte ingrediente reg─âsite ├«n compozi┼úie sunt: 25% protein─â animal─â din/de porc, 77,5% sl─ânin─â, 37,5% ┼čorici, iar 15% protein─â animal─â din porc, sl─ânin─â ┼či ┼čorici, se mai arat─â ├«n documentul men╚Ťionat anterior.

Iat─â cum po╚Ťi s─â ├«ncepi s─â prepari singur acas─â acest tip de pate.

C├óte E-uri ╚Öi al╚Ťi aditivi alimentari reg─âsim ├«n acest tip de preparat

Reprezentan┼úii care au generat studiul precizeaz─â c─â nici de aditivii alimentari nu sc─âp─âm atunci c├ónd vine vorba de astfel de produse. Din acest punt de vedere, un procent de 72,5% dintre produse au ├«n compozi┼úie ├«ntre 1 ┼či 6 E-uri (aditivi alimentari), cunscute ca fiind nocive ╚Öi de evitat ├«n alimentele pe care le consum─âm.

Aditivii alimentari cel mai des utilizaţi sunt: nitrit de sodiu (E250), carmina (E120), caragenan (E407) sau trifosfaţi de sodiu (E451).

Pute┼úi urm─âri ┼čtirile Click! ┼či pe Google News

mihai rait dorel din las fierbiti are o sotie superba cum arata si cat de frumoasa este ana maria size19 jpg
1 vladimir putin coronavirus 1 jpg jpeg
1 o femeie la laptop jpg jpeg
IMG 1520 JPG
cub maria constantin animat gif
kate middleton jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
elevi evaluare nationala jpeg
evaluare nationala jpeg
evaluare nationala jpeg
cannes jpeg
img (3) jpg
nunta miri casatorie verighete jpeg