Cea mai gustoasă salată caldă de legume. Se prepară rapid și este perfectă pentru zilele friguroase de toamnă

27 octombrie 2024 15:16   Rețete

Ți-e poftă de o salată, dar te-ai săturat de cele obișnuite? Ei bine, Cosânzenele Gătesc au pus la dispoziție rețeta unui preparat inedit pentru toate gospodinele, dar și pentru toți pofticioșii. Iată cum se prepară cea mai delicioasă salată caldă de legume, perfectă pentru serile reci. 

Lista de ingrediente pentru cea mai gustoasă salată de toamnă

Toamna și-a intrat cu adevărat în drepturi, iar odată cu ea începem să gătim și mâncărurile specifice. Această rețetă de salată caldă de legume este ideală pentru serile friguroase, dar și pentru zilele în care ne întrebăm: „Ce mai gătim astăzi?”. Lista de ingrediente nu este deloc vastă, iar multe dintre mirodeniile de care avem nevoie, cu siguranță se găsesc în bucătăria oricui.

-cartof dulce

-rădăcină de țelină

-morcov

-sfeclă roșie

-sare și piper

-ulei de măsline

-nuci

-năut

-brânză feta

-sos preparat din: pătrunjel, usturoi, ulei de măsline și suc de lămâie

Metoda de preparare - simplă și rapidă

Cosânzenele Gătesc este o pagină dedicată celor mai delicioase rețete, majoritatea fiind deja virale pe internet. Doamnele și domnișoarele adoră să pregătească pas cu pas preparatele gustoase și să se inspire din rețetele inedite.

Pentru salata caldă de legume, primul lucru pe care trebuie să îl facem este să tocăm legumele și să le aranjăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Atenție! Dacă nu vrei să folosești cartof dulce, rădăcină de țelină, morcov sau sfeclă roșie, poți opta pentru legumele tale preferate.

Puteți pune și păstârnac, pătrunjel, ardei gras, ceapă roșie sau orice vă place. Presărăm ulei de măsline și băgăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute.

După ce legumele s-au copt, condimentăm cu sare și piper după gust, amestecăm bine și le punem într-un vas mai mare. Adăugăm năutul, nucile și brânza feta, iar pentru un plus de savoare adăugăm un sos de usturoi, suc de lămâie și ulei de măsline. Amestecăm din nou foarte bine, iar salata este gata. Rezultatul este o minunăție, o bunătate adevărată pentru întreaga familie.

Mai multe