Cel mai delicios salam de biscuiți cu fructe uscate și gust magic de Crăciun. Rețeta care a făcut furori pe internet

17 noiembrie 2024 13:00   Rețete

Salamul de biscuiți este cu siguranță unul dintre deserturile memorabile ale copilăriei. E consistent, dulce și absolut savuros. Iată o rețetă ceva mai deosebită decât cele clasice, specială pentru sărbătorile de iarnă sau zilele în care avem poftă de ceva dulce.

Salam de biscuiți cu fructe uscate și condimente

Desertul copilăriei se întoarce, însă de această dată cu un gust magic de iarnă. Cosânzenele gătesc au pregătit o rețetă specială și este plin de mirodenii și fructe uscate. O bunătate pentru pofticioși, dar și pentru cei care adoră acest desert. Mai mult, acesta poate fi și de post.

Pentru a prepara salamul de biscuiți cu fructe uscate, ai nevoie de următoarea listă cu ingrediente.

-500 de grame de biscuiți mari

-esență de vanilie

-150 ml de lapte cald

-2 linguri de caju crud nesărat și tocat mărunt

-fructe uscate sau confiate: coajă de portocală, coajă de pomelo, merișoare, papaya, ananas

-100 g de unt nesărat

-puțin zahăr pentru ornat (opțional).

Metoda de preparare

Rețeta nu este deloc complicată, ci se prepară în timp record și o poate face oricine. Primul pas constă în mărunțirea biscuiților pe care îi amestecăm cu laptele cald. Ulterior, ne ocupăm de pregătirea unui mix de condimente pentru cea mai deosebită aromă de sărbători: scorțișoară, cuișoare, cardamom, nucșoară. Acestea pot fi folosite și în rețeta altor dulciuri specifice sezonului rece. Adăugăm ingredientele în compoziția de lapte cu biscuiți, apoi untul topit, fructele uscate, caju și puțină vanilie.

 Atenție! În cazul în care țineți post sau aveți intoleranță la lactate, folosiți lapte și unt vegetale. Amestecăm totul foarte bine pentru ca aromele să se întrepătrundă, împachetăm „aluatul” în folie alimentară, dăm evident forma clasică de calup și strângem de la margini astfel încât să scoatem tot aerul.

La final, salamul de biscuiți se lasă la frigider peste noapte. Dimineața îndepărtăm folia, dăm desertul prin zahăr sau fulgi de cocos și este gata. Important de menționat este faptul că trebuie să îl tăiem doar atunci când vrem să mâncăm, pentru că altfel se va usca.

Mai multe