Rețetă originală de nuga. Ce trebuie să pui în bezea ca să-ți iasă pufoasă, dar și lipicioasă. Video
Nuga, desertul copilăriei noastre, poate fi pregătit simplu și rapid chiar de noi, în propria bucătărie. Nu necesită foarte multe ingrediente și este extrem de simplu de făcut.
Deși poate fi mult mai ușor să o cumpărăm direct din rafturile supermarketurilor, orice dulce făcut în casă are un gust aparte și chiar ne amintește de copilărie. Vedeta zilei de astăzi este nuga, dulcele cu care am crescut mulți dintre noi.
Nuga de casă - rețeta originală
Pe contul de TikTok kitchen.affair a devenit virală rețeta de nuga pregătită în confortul propriei bucătării.
„Sigur mâncai nuga sau halviță când erai mic! Dar știai că poți să o faci acasă? Ai nevoie de doar 3 ingrediente și nuci.
Într-o oală punem 200 de grame de zahăr, 400 de grame de miere și setăm plita la minim. Amestecăm constant până se topește tot zahărul. Dar atenție, nu da focul mai tare, altfel se arde zahărul și devine amar. Durează cam 15 minute.
În bolul unui mixer adăugăm 4 albușuri și un praf de sare. Le batem 1 minut, după care adăugăm și 2 linguri de zahăr vanilat pentru arome. După ce le-am bătut spumă, adăugăm siropul fierbinte în fir subțire, asta în timp ce amestecăm la viteză mare.
Până termini de amestecat siropul ar trebui să ai o bezea albă, densă și foarte lucioasă. Transferăm bezeaua într-o oală încăpătoare cu fundul gros și dăm pilta la cea mai joasă temperatură. Amestecăm constant timp de 30 de minute ca să nu se lipească de fundul oalei.
Bezeaua se va face mai densă și se va îngălbeni puțin. Stingem focul și adăugăm nuci după plac. Amestecăm bine și turnăm în tava pregătită cu foaie de napolitană și unsă cu puțin ulei pe margini. Întindem bine cu o spatulă unsă tot cu ulei ca să nu se lipească. Dar trebuie să te miști repede, altfel se va întări și va fi greu de modelat. Lăsăm la temperatura camerei peste noapte sau măcar 4 ore. Și asta e tot!”