Cea mai simplă și delicioasă rețetă de nuga de casă. Ingredientul secret pentru un desert inedit

Nuga de casă, o rețetă simplă care are ca rezultat un desert absolut delicios. Ingredientele de care ai nevoie nu sunt deloc costisitoare, iar preparatul proaspăt, făcut în casă, nu se compară deloc cu cel cumpărat din magazine. 

Cea mai simplă și delicioasă rețetă de nuga / Foto: Pixabay
Cea mai simplă și delicioasă rețetă de nuga / Foto: Pixabay

Ingredientele pentru nuga de casă

Cea mai simplă rețetă de nuga de casă, preparată cu migdale, alune, fistic sau nucă, în funcție de preferințe. Ingredientele de care ai nevoie nu sunt deloc costisitoare, ba mai mult, pe unele cu siguranță le ai deja în bucătărie. Astfel, pe listă se regăsesc următoarele:

3 albușuri de ou

200 de grame de miere

1 linguriță de esență de vanilie

1 plic de zahăr vanilat

1 lingură de zeamă de lămâie

200 de grame de alune, nucă, migdale, fistic etc.

2 foi de napolitană (opțional)

Modul de preparare

Modul de preparare este extrem de simplu. Prima dată se separă gălbenușurile de albușuri, iar ulterior albușurile se bat împreună cu mierea și zahărul timp de 15 minute, până când zahărul ajunge să se dizolve. Continuăm să amestecăm compoziția, iar între timp adăugăm zahărul vanilat și zeama de lămâie împreună cu esența de vanilie. La final, spuma obținută trebuie să fie lucioasă.

În continuare, avem nevoie de o oală cu apă, pe care o punem la încălzit, după care începem să „gătim” spuma. Deasupra vasului cu apă care fierbe se pune recipientul în care se află spuma și se amestecă fără oprire. Totul va dura aproximativ 30 de minute. Compoziția spumoasă va fi lucioasă și densă, iar ulterior în ea, se adaugă alunele, nucile, fisticul, în funcție de preferințele fiecăruia. Important de menționat este că fructele cu coajă lemnoasă se prăjesc înainte de a fi folosite în această rețetă.

Astfel, compoziția rezultată se va pune între cele două foi de napolitană. Însă, dacă nu îți place napolitana, poți alege să pui întreaga compoziție într-o tavă cu hârtie de copt. Nuga se pune în frigider pentru 12 ore, iar abia după ce s-a răcit, rețeta este gata. Putem porționa desertul după preferințe, însă recomandat ar fi să facem acest lucru seara, pentru ca a doua zi să o putem savura din plin.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii pixabay jpg
conopida bere jpg
cub horoscop 2 gif
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
Zacusca FOTO Shutterstock jpg
index webp
Horoscop jpg
pexels gustavo fring 4127640 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net