Rețeta pentru cel mai răcoros desert! E perfect pentru zilele cu temperaturi extreme

Dacă ești în căutarea unui desert delicios, dar mai ales răcoros, care să impresioneze invitații sau să aducă un strop de răsfăț în viața ta, Panna Cotta cu Jeleu de Zmeură și Sos de Portocale este alegerea perfectă. Acest desert italian îmbină textura cremoasă a panna cotta cu prospețimea fructelor de pădure și aroma intensă a portocalei, creând un echilibru perfect între dulceață și aciditate. Și în plus, este perfect pentru zilele cu tenperaturi extreme.

E perfect pentru zilele cu temperaturi extreme
E perfect pentru zilele cu temperaturi extreme

Rețeta pentru cel mai răcoros desert

Cum faci jeleul

Pune 10 grame de gelatină în 100 ml apă rece și las-o să se umfle timp de 10 minute. Transferă gelatina hidratată într-o crăticioară antiaderentă și încălzește la foc mic, amestecând constant până se dizolvă complet. Apoi, ia crăticioara de pe foc.  Într-un blender, pune 200 grame de zmeură, 1 lingură de zeamă de lămâie și 2 linguri de miere. Mixează până obții un piure omogen, apoi strecoară-l printr-o sită pentru a îndepărta semințele. Combină piureul de zmeură cu gelatina dizolvată și toarnă amestecul într-un strat uniform în pahare. Pune-le în frigider pentru aproximativ o oră.

Cum faci panna cotta

Hidratează două plicuri de gelatină în 120 ml apă rece. Într-un vas, pune 300 ml smântână lichidă, 80 grame de zahăr și 1 linguriță de esență de vanilie. Încălzește amestecul la foc mic până ajunge la punctul de fierbere, apoi ia-l de pe foc. Adaugă gelatina hidratată în smântâna fierbinte și amestecă până se dizolvă complet. Lasă compoziția să se răcească puțin. După ce amestecul s-a răcit, adaugă 200 ml smântână fermentată și amestecă bine. Toarnă amestecul de panna cotta peste jeleul de zmeură în pahare și pune-le din nou în frigider pentru 2-3 ore, până se întărește complet.

panna cotta cu vanilie jpeg

Cum faci sosul de portocale

Într-o cratiță mică, fierbe sucul și coaja de la o portocală împreună cu 80 grame de zahăr. Lasă la foc mediu timp de 20 de minute, amestecând ocazional, până când sosul se îngroașă. După ce sosul s-a îngroșat, lasă-l să se răcească complet.

Servește panna cotta cu sosul de portocale răcit și decorează după preferință, folosind, de exemplu, felii de portocală sau frunze de mentă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii pixabay jpg
conopida bere jpg
cub horoscop 2 gif
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
Zacusca FOTO Shutterstock jpg
index webp
Horoscop jpg
pexels gustavo fring 4127640 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net