Desertul pentru care ai nevoie de 5 ingrediente și de 5 minute. Rețeta de panna cotta a Ancăi Lungu

26 octombrie 2021
image
Pasionată de gătit, fosta prezentatoare tv și-a înființat blogul „Prințesa Polonic”, unde postează rețete delicioase

Delicată, cu textură fină, panna cotta face parte din categoria deserturilor cu care nu dai greș și pe care nimeni nu îl poate refuza. Se prepară extrem de simplu, în doar 5 minute, cu doar 5 ingrediente. „Prințesa Polonic” Anca Lungu ne dă rețeta pe canalul ei de youtube.

„E un desert clasic, simplu, pentru care aveți nevoie de doar 5 ingrediente și de 5 minute pentru a-l pregăti. E drept că va trebui să aveți apoi puțină răbdare înainte de a-l savura pentru că va trebui să stea câteva ore la frigider. Tot ce trebuie să faceți este să respectați cantitățile”, recomandă Anca Lungu, înainte de a se apuca de treabă.

Ingrediente (pentru 4 porții)

300 ml smântână lichidă, 3 foi de gelatină, 30 g zahăr brun, o jumătate de linguriță de vanilie și zmeură proaspătă.

Mod de preparare

Punem la fiert smântâna lichidă, împreună cu zahărul, crema de vanilie de Madagascar (fiind foarte concentrată, folosim o jumătate de linguriță). Amestecăm ușor cu un tel până când ajunge la punctul de fierbere. Adăugăm cele 3 foi de gelatină hidratate în prealabil, amestecăm până se topește, apoi luăm de pe foc. Lăsăm crema puțin la răcit, apoi o turnăm în forma dorită. De obicei se folosesc paharele, însă Anca a ales tava pentru brioșe. Se dă la frigider pentru cel puțin 3 ore. Apoi se scoate și se decorează cu fructe.

Anca Lungu este și autoarea unei cărți numite ”Supereroii din farfurie”. Cartea este despre gătitul în familie, alături de copii. O puteți găsi pe Cărturești, la acest link