Cel mai delicios tort 7Up. Pufos, savuros și cu gust acrișor de lămâie, este desertul ideal pentru zilele de vară
Numit 7Up Bundt Cake, tortul are un gust delicios de lămâie și este un desert ideal pentru zilele de vară. Rețeta originală a fost furnizată chiar de la compania de băuturi răcoritoare 7Up în anii 1950 și a inspirat multe variații de atunci. Iată cum se prepară și de ce ingrediente vei avea nevoie.
Ca și alte alte sucuri carbogazoase cu gust similar, celebra băutură 7Up poate fi integrată cu succes într-o prăjitură savuroasă. 7Up Bundt Cake este un tip de tort dens, a cărui rețeta originală a fost furnizată chiar de la compania de băuturi răcoritoare în anii 1950 și a inspirat multe variații de atunci.
Bineînțeles, este și destul de ușor de preparat, iar ingredientele sunt asemănătoare cu cele ale multor rețete de prăjituri. Vei avea nevoie de: unt, zahăr, făină și ouă, plus câțiva stropi de aromă în plus. Extractul de lămâie aduce o aromă ușoară și citrică acestui desert, iar bulele din cunoscuta băutură acționează ca un agent de fermentare care ajută prăjitura să crească la coacere. Tortul 7UP poate fi glazurat sau mâncat așa cum este și, deși prepararea necesită ceva timp, cei care au încercat rețeta spun că merită.
Ingrediente
Pentru tort
- o jumătate de ceașcă de unt înmuiat la temperatura camerei,
- trei căni de zahăr alb granulat,
- trei căni de făină,
- cinci ouă,
- două lingurițe de extract de lămâie,
- trei sferturi de ceașcă de 7Up (dar orice sifon cu lămâie este bun).
Pentru glazură
- o cană de zahăr de cofetărie,
- un sfert de cană de lapte,
- o jumătate de linguriță de extract de vanilie.
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul și ungeți forma de copt Bundt (cea care lasă prăjiturii un cilindru în centru). Bateți untul și zahărul cu mixerul, aproximativ 20 de minute, până când devin ușoare și pufoase. Se adaugă făina și se amestecă până când se combină.
Adăugați câte un ou pe rând, bătând bine după fiecare adăugare. Puneți extractul de lămâie și cele trei sferturi de ceașcă de 7Up în aluat. Apoi se toarnă amestecul în forma de copt. Coaceți timp de 60 până la 75 de minute. Pentru glazură, bateți zahărul, laptele și extractul de vanilie într-un castron până se combină, apoi turnați peste prăjitura caldă, potrivit allrecipes.com.