Din ce a fost preparat primul desert din istorie. Acesta există și astăzi

Când vine vorba de deserturi, suntem înclinați să credem că acestea sunt o invenție mai recentă. Cu toate acestea, istoria deserturilor ne poartă înapoi mult mai departe decât ne-am putea imagina, atingând chiar și punctul legendar al Potopului din Biblie.

Desert. Foto: arhiva.
Desert. Foto: arhiva.

„Budinca lui Noe”, primul desert din istorie  

Controversată sau venerată, Biblia, în Vechiul Testament, ne oferă un indiciu despre primul desert din istorie prin povestea lui Noe și a Arcei sale.

Este o poveste îndepărtată, dar este un punct de plecare fascinant pentru istoria dulciurilor.

Potrivit legendei, după ce Noe și familia sa au supraviețuit Potopului și au pus piciorul pe uscat, au pregătit ceea ce este considerat primul desert din istorie: „Ashure”, cunoscut și sub numele de „budinca lui Noe”.

Ce conține acest dulce de pe vremea Potopului

După mai multe zile petrecute pe mare, aproape de epuizare a alimentelor, cei de pe Arcă au gătit un fel de terci hrănitor din câteva cereale, fructe uscate, nuci și fasole rămase.

Acest desert, numit „Ashure”, este un amestec bogat de ingrediente simple, gătite pentru a oferi o masă hrănitoare și satisfăcătoare, marca începuturilor umanității după o încercare atât de aspră.

Interesant este că „Ashure” nu este doar o rețetă, ci o tradiție culinară care variază în funcție de regiuni și culturi. În Turcia, este consumat pentru a sărbători ajungerea în siguranță a Arcei lui Noe, iar în Armenia este parte din tradițiile de Crăciun și Anul Nou.

Evreii sefarzi îl pregătesc pentru Tu BiShvat, adăugându-i nuci pisate și scorțișoară. Punctul comun este grâul, care formează baza acestui desert, oferindu-i o aromă distinctă și o textură bogată.

Povestea desertuluiAshure” ne amintește că, chiar și cele mai obișnuite alimente pot ascunde povești străvechi și înțelepciune ancestrală. Ceea ce acum considerăm un simplu desert poate fi, de fapt, un urmaș al vechilor tradiții culinare și o fereastră spre trecutul îndepărtat al omenirii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
17 ani de la intronizarea preafericitului parinte daniel ca patriarh al bisericii ortodoxe romane 309412 jpeg
ferma dacilor jpg
Doctor medic pacient consultatie FOTO Shutterstock jpg
Județul Galați, grav afectat de inundații FOTO: CJ Galați
eclipsa pixabay jpg
borsec jpg
american venit prima data in romania jpg
dani vancu buncar instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net