Prăjitură cu flori de soc, gustul dulcelui din copilărie. Un desert demențial, așa cum doar bunica știa să facă

Descoperă rețeta unui desert incredibil de aromat, vechi de peste 120 de ani, cu un blat crocant și cremă delicioasă de brânză și flori de soc. Iată cum poți prepara acest cheesecake cu flori de soc:

Flori de soc. Foto: arhiva.
Flori de soc. Foto: arhiva.

Ce ingrediente ai nevoie pentru această prăjitură cu flori de soc

Pentru blat ai nevoie de următoarele ingredinte:

- 90 g unt
- 150 g făină
- 1 linguriță zahăr fin
- 3 linguri apă foarte rece
- 1 praf sare

Pentru crema de brânză și flori de soc îți trebuie:

- 340 g ricotta
- 340 g brânză de vaci
- 2 linguri smântână grasă
- 4 linguri socată sau sirop de soc (poate fi din flori de soc)
- 3 ouă mari
-100 g unt topit și răcit
- 75 g zahăr fin
- 1/4 linguriță cuișoare pisate
- 1/4 linguriță nucșoară pisată
- 1-2 linguri apă de roze

Pentru servit ai nevoi de:

- 200 g fructe proaspete

Cum se prepară prăjitura cu flori de soc. Rețeta pas cu pas

1. Prepararea blatului: amestecă făina cu untul, sarea și zahărul până obții cocoloașe mari de aluat. Adaugă treptat apă rece, câte o lingură, până când aluatul se leagă și poate fi format într-un disc. Înfășoară discul de aluat în folie alimentară și lasă-l la frigider timp de 30 de minute.

2. Coacerea blatului: Încinge cuptorul la 180 de grade Celsius. Unge o tavă de tort cu unt. Rulează aluatul și acoperă fundul și pereții tăvii. Pune boabe de fasole pe fundul tăvii, peste aluat, pentru a preveni umflarea acestuia. Coace aluatul timp de 10 minute, apoi scoate fasolea și mai coace aluatul încă 10 minute.

3. Prepararea cremei de brânză și flori de soc: Într-un vas mare, amestecă ricotta, brânza de vaci, smântâna, socata (sau siropul de soc), ouăle, untul topit, zahărul, cuișoarele și nucșoara. Adaugă apa de roze, câte o picătură, până obții un gust delicat. Toarnă crema de brânză peste aluatul copt.

4. Coacerea cheesecake-ului: Coace cheesecake-ul timp de aproximativ 1 oră – 1 oră și 15 minute, până când brânza se rumenește ușor deasupra. Dacă observi că se arde prea repede, acoperă-l cu folie de aluminiu. Lasă cheesecake-ul să se răcească complet în formă, apoi desfă marginea tăvii și dă-l la frigider pentru câteva ore.

5. Servirea: Scoate cheesecake-ul din frigider cu 20 de minute înainte de servire. Servește-l cu fructe proaspete pentru un gust desăvârșit.

Sfaturi 

- Asigură-te că untul pentru blat este foarte rece pentru a obține un aluat crocant.
- Nu exagera cu apa de roze, deoarece aroma poate deveni prea puternică.
- Lasă cheesecake-ul să se răcească complet pentru a avea o textură perfectă la servire.

Bucură-te de un desert rafinat și aromatic, inspirat din rețetele medievale, perfect pentru ocazii speciale sau momente de răsfăț. Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
Andrei Voica photo 1 jpg
zodia leu jpeg
horoscop 26 martie jpg
horoscop, zodii, stres jpg
zodii noroc jpeg
chiftele pexels jpg
Descopera ce distruge relatia de cuplu si ce i apropie pe parteneri webp
ten frumos jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net