Fructul care are mai multă vitamina C decât o lămâie sau o portocală. Crește la noi în țară, iar românii îl adoră

Ultima actualizare:

Cu siguranță că deja știm cu toții cât de importantă este vitamina C pentru sănătatea noastră. Iar dacă vrem să ne asigurăm nivelul optim de vitamina C în organism, o modalitate care ni se sugerează mereu este să consumăm portocale, ori lămâi. Ei bine, există un fruct care conține chiar mai multă vitamina C decât acestea: aronia!

Aronia are un conținut ridicat de vitamina C
Aronia are un conținut ridicat de vitamina C

Atunci când vine vorba despre asigurarea nivelului optim de vitamina C în organismul nostru, sfatul pe care îl vom primi mereu este să consumăm citrice. La urma urmei, aceste fructe sunt, în același timp, deosebit de delicioase, cât și foarte sănătoase! Însă, dacă ne-am săturat să tot mâncăm portocale, ori grapefruit, mai avem la dispoziție o altă opțiune: aronia!

Acest aliment delicios, originar din zonele de est ale Americii de Nord, este considerat un adevărat fruct minune, iar arbuștii de aronia pot crește, fără probleme, chiar și în țara noastră! Motivul pentru care acest fruct a devenit atât de popular este faptul că el conține antioxidanți și substanțe nutritive foarte importante pentru organismul nostru.

De asemenea, în aronia mai putem găsi și un conținut de 21 de mg de vitamina C, la 100 de grame de fructe. Aceste fructe mici și delicioase au și proprietăți antiinfecțioase și ne pot ajuta să ne menținem sănătatea sistemului cardiovascular.

Fructele cu mai multă vitamina C decât citricele

De asemenea, dacă ne dorim să ne asigurăm canitatea necesară de vitamina C, dar nici citricele și nici aronia nu ne tentează, avem și o altă opțiune! Kiwi este alegerea perfectă în aceste situații, acest mic fruct verde având o concentrație de 93 de mg de vitamina C la 100 de gramde de fruct. Mai mult decât atât, kiwi este un fruct extrem de benefic pentru sănătatea noastră, experții spunând că ne poate diminua presiunea arterială ridicată.

Iar dacă nici kiwi nu ne tentează, mai există și cătina! Acestea boabe au o concentrație de 2.500 mg la suta de gram, fiind, astfel, perfecte pentru a ne asigura nivelul optim de vitamina C în organism.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net