De ce pisicile adoră să se ascundă în spațiile înguste. Explicația la care nu te așteptai

Milioane de români au acasă animale de companie, iar alegerile favorite din țara noastră sunt câinii și pisicile. Iar cei dintre noi care dețin o pisică cu siguranță au observat deja un comportament fascinant al acesteia: se ascunde des în spații înguste! Acum, specialiștii încearcă să explice acest obicei.

Pisicile se simt în siguranță în aceste spații / foto: IStock
Pisicile se simt în siguranță în aceste spații / foto: IStock

Cei dintre noi care au acasă o pisică (sau, de ce nu, mai multe), cu siguranță că au observat deja acest comportament bizar al felinelor. Fie că vorbim despre sertare, cutii, pungi, genți, sau chiar și vaze, orice fel de spațiu îngust va reprezenta o tentație greu de ignorat pentru o felină. Iar dacă am petrecut ceva pe timp de Internet, probabil că deja am văzut nenumărate filmulețe amuzante, în care pisicile se ascund în locuri cât mai neobișnuite.

Ei bine, una dintre teoriile specialiștilor spune că acest comportament se datorează instinctelor felinei, care se sa simți în siguranță în astfel de spații înguste. La această teorie subscrie și cercetătoarea olandeză Claudia Vinke, de la Univeristatea din Utrecht.

Un studiu realizat de experta din Olanda a concluzionat că pisicile care se ascund în spații înguste reușesc să se adapteze mai rapid la schimbări din mediul lor.

De ce se ascund pisicile în spații înguste

De asemenea, pisicile noastre pot să aleagă să doarmă în astfel de spații înguste deoarece vor avea impresia că sunt mai sigure. Felinele noastre petrec aproximativ 18 – 20 de ore pe zi dormind, iar studiile au arătat că ele reacționează bine la situații de conflict. Astfel, experții presupun că pisicile caută un colț secret în care să poată dormi în siguranță.

Datorită conformației corporale a pisicilor, acestea au posibilitatea de a intra în spații extrem de înguste, care pot să ne surprindă complet. În plus, în timp ce oamenii încep să transpire chiar și la 30 de grade, o pisică se descurtă perfect chiar și la temperaturi de 36 de grade, așa că nu va fi deranjată de condițiile dintr-un spațiu îngust.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net