Cu ce trebuie să uzi plantele în luna aprilie pentru a înflori spectaculos. Grădina ta va fi mai frumoasă ca ordicând

Pe măsură ce înaintăm tot mai mult în primăvară, iar vremea devine din ce în ce mai caldă, românii care stau la curte vor face tot posibilul pentru a se asigura că plantele lor vor înflori cât mai mult. Însă, pentru o gărdină spectaculoasă, este nevoie să folosim și îngrășământ, iar multă lume evită soluțiile chimice, din comerț. Din fericire, există și alternative naturale!

O soluție naturală ne poate oferi flori spectaculoase / foto: Shutterstock
O soluție naturală ne poate oferi flori spectaculoase / foto: Shutterstock

Fie că avem norocul de a ne număra printre românii care au propria lor curte, ori, pur și simplu, avem plante prin casă, în această perioadă din an este foarte important să avem grijă de plantele noastre, dacă vrem ca ele să înflorească spectaculos.

Iar dacă vrem să fim înconjurați de flori superbe, cât și de un parfum deosebit, de-a lungul lunii aprilie, este foarte important să știm ce anume să folosim atunci când udăm plantele.

Mai precis, există un igredient banal din bucătărie care poate fi crucial pentru plantele noastre! Cu ajutorul acestuia putem face un îngrășământ natural, care va reda vitalitatea plantelor noastre, iar luna aprilie va fi plină de flori superbe! Este vorba despre orez, un produs plin de nutrienți precum magneziu, zinc, fier, fosfor, calciu, cât și potasiu.

Orezul poate fi de ajutor pentru plantele noastre

Modul în care putem folosi orezul pentru plante este extrem de simplu. Mai precis, tot ce trebuie să facem este să avem la îndemână o cană de orez, cât și o cană și jumătate de apă. Odată ce avem aceste două ingrediente, trebuie să lăsăm orezul la înmuiat, în apă. Apoi, trebuie să îl amestecăm cu mâna, pentru a elibera amidon.

Odată ce am ajuns la acest pas, tot ce trebuie să facem este să strecurăm lichidul cu atenție. Din moment ce am scăpat de boabele de orez din apă, putem folosi acest lichid plin de nutrienți pentru a uda plantele, odată pe zi. Acestea ar trebui să înflorească spectaculos și să rămână sănătoase. Iar pentru a ține dăunătorii la distanță, putem să punem câteva boabe de orez direct în ghiveci, la rădăcina florilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net