Schimbarea care afectează toți șoferii. Se întâmplă din luna iulie

Șoferii din țara noastră trebuie să știe că ne apropiem cu pași repezi de o schimbare uriașă. Începând cu 1 iulie, mașinile vor avea cutii negre, la fel precum avioanele. Acest dispozitiv va înregistra informații importante, ce vor ușura enorm anchetele rutiere.

Cutiile negre devin obligatorii din 1 iulie / foto: Pexels
Cutiile negre devin obligatorii din 1 iulie / foto: Pexels

O schimbare de proporții urmează să fie pusă în aplicare în această vară, începând cu 1 iulie. Mașinile vor fi nevoite să aibă montată o cutie neagră, cum deja există la avioane. Potrivit informațiilor de la observatornews.ro, cutia neagră este, de fapt, un chip care va înregistra date cruciale, în timpul unui potențial accident rutier.

Informații precum unghiul de virare, viteza, cât și turația motorului vor fi înregistrate, iar dispozitivul se declanșează pe bază de senzori, când este detectat un accident, ori o posibilă ciocnire.

Mașinile  și vehiculele comerciale, cu o greutate de cel mult trei tone și jumătate vor avea montată această „cutie neagră”. Uniunea Europeană a decis ca dispozitivul să devină obligatoriu, iar șoferii din țara noastră trebuie să știe că el va fi necesar chiar și pentru unele vehicule second hand.

Mașinile vor avea „cutie neagră” de la 1 iulie

Cu toate acestea, șoferii din țara noastră mai trebuie să știe că montarea acestui dispiozitiv nu este una tocmai ieftină. „Cutia neagră” poate costa între 100 și 500 de euro. Din fericire, montarea dispozitivului se poate face ușor, la o reprezentanță auto, ori la un seller autorizat, explică europarlamentarul Victor Negrescu.

„Acele maşini care vor fi înmatriculate pentru prima dată în spaţiul european vor trebui să adauge aceste cutii negre, din punct de vedere tehnic înţeleg că se poate face asta foarte uşor mergând pur şi simplu la o reprezentanţă auto sau la un seller autorizat”, a declarat acesta, conform sursei citate.

De asemenea, acest dispozitiv este complet anonim. El nu se conectează la Internet, nu salvează seria de șasiu, identiatea șoferului, ori orice alt tip de date cu caracter personal, ce țin de vehicul, ori de proprietarul acestuia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Waldspirale darmstadt jpg
scortisoara jpeg
chili pepper 1783761 1280 jpg
athenee palace jpg
constantin si elena sfinti png
bullying 679274 1920 jpeg
caine jpg
4 baza Sinaia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net