Este rețeta perfectă pentru zilele de vară! Cum putem pregăti marmelada de corcodușe

În această perioadă atât de caldă, cu toții vom fi în căutarea unui desert cât mai ușor, care poate fi făcut fără să fie nevoie să îl punem la cuptor și astfel să încingem și mai mult interiorul caselor noastre. Din fericire, avem la dispoziție o opțiune delicioasă, de care nu ne vom mai sătura! Este vorba despre marmelada de corcodușe!

Marmelada de corcodușe poate fi o alegere perfectă pentru vară
Marmelada de corcodușe poate fi o alegere perfectă pentru vară

Niciunul dintre noi nu își dorește să fie nevoit să lase cuptorul pornit în această perioadă fierbinte, indiferent de cât de delicioase sunt deserturile pe care dorim să le pregătim. Din acest motiv, mulți români sunt în căutarea unor rețete mai simple, dar la fel de gustoase. Din fericire, potrivit informațiilor de la adevarul.ro, o astfel de rețetă este marmelada de corcodușe!

Pentru a pregăti această rețetă delicioasă, nu avem nevoie de foarte multe ingrediente, ori chiar și experiență în bucătărie! Primul lucru pe care trebuie să îl facem este să spălăm foarte bine corcodușele, apoi să le fierbem vreme de 10 minute, în jumătate de litru de apă. Mai departe, ele trebuie lăsate la răcit, iar apoi vom arunca sâmburii. Pulpa fructelor se pune alături de zahăr într-o oală îndeajuns de mare, cu fundul gros.

Cum pregătim marmelada de corcodușe

Mai departe, oala se pune la foc mic și se amestecă constant. Acum putem adăuga și puțin suc de lămâie, iar odată ce marmelada s-a îngroșat, vom lua o linguriță din ea și o vom pune la frigider. Dacă după câteva minute marmelada nu curge și își păstrează forma, înseamnă că este gata.

Mai departe, marmelada de corcodușe trebuie transferată în borcane sterilizate anterior, iar pentru a rezista mai mult, trebuie să fierbem borcanele închise cu capac vreme de 10 minute, în baie de apă, ori, fără capac, putem să le punem la cuptor vreme de o oră, până când se formează o crustă deasupra.

Astfel, ne vom putea bucura de o marmeladă de corcodușe delicioasă, perfectă pentru zilele calde din această vară!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 creier shutterstock 65181187 jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
Horoscop jpg
1 ardei umpluti cu orez si legume jpg jpeg
zodie floare jpg
Barfa colegi birou munca FOTO Shutterstock jpg
cea mai puternică zodie jpeg
visinata jpeg
horoscop png
neti sandu zodii colaj instagram pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net