O reţetă gustoasă pe zi: Nuga cu alune şi nuci
Ingrediente 5 albuşuri 250 g miere de albine 250 g zahăr zeama de la ½ lămâie 1 pliculeţ cu zahăr vanilinat 100 g alune (de pădure sau arahide) 250 g nuci
Preparare
1. Mixezi bine albuşurile cu mierea şi zahărul până când compoziţia devi¬ne spumoasă şi se dublează. Adaugi trep¬tat zeama de lămâie şi zahărul vanilat, continuând să mixezi, apoi aşezi vasul la bain-marie şi baţi în continuare, aproxi¬mativ 20 de minute, până când compozi¬ţia se desprinde de pereţii vasului. 2. Pui alunele şi nucile, amesteci uşor ca să fie bine cuprinse în crema de nuga şi răstorni pe o tavă unsă cu un pic de ulei, nivelând în strat subţire, cu un cuţit înmuiat în apă. O tai bucăţi după ce se răceşte complet. Poţi aşeza compoziţia de nuga şi între două foi de napolitane.