Condimentul nr. 1 pentru pierderea în greutate, potrivit dieteticienilor. Nu dă niciodată greș

24 octombrie 2024 6:58   Rețete
Ultima actualizare:

Atunci când vine vorba de pierderea în greutate, fiecare mică schimbare ppate contribui, inclusiv, banalul condiment din mâncare. Cercetările sugerează că un condiment obișnuit pe care probabil îl aveți deja în dulap poate contribui la eforturile dumneavoastră de a pierde în greutate.

Condimentul de top pentru pierderea în greutate

Schimbarea rutinei dvs. de arome vă poate îmbunătăți metabolismul, poate promova menținerea unei greutăți sănătoase și multe altele.

Condimentul de top pentru pierderea în greutate este ardeiul cayene, scrie eatingwell.com. Acesta are un compus activ, numit capsaicină, care a fost studiat pentru legătura sa cu pierderea în greutate și metabolismul.

„Unele cercetări relevă o legătură între capsaicina din ardeiul cayenne și creșterea producției de căldură a organismului (denumită și termogeneză), care poate crește ușor metabolismul pentru o perioadă scurtă și poate contribui la susținerea pierderii în greutate”, susține Toby Amidor, M.S., RD, CDN, un expert în nutriție premiat și autorul bestsellerului Wall Street Journal Health Shots.

„În plus, ardeiul cayenne, proaspăt, uscat sau măcinat folosit în mâncare poate ajuta la reducerea apetitului și a poftelor, ceea ce poate promova un deficit caloric pentru o potențială pierdere în greutate”, spune dieteticianul Erin Palinski-Wade, din New Jersey, autor al mai multor cărți.

Reduce semnificativ greutatea corporală și circumferința taliei

O meta-analiză recentă a examinat 15 studii random controlate care au utilizat suplimentarea cu piper cayenne la subiecți umani.

Rezultatele au arătat că suplimentarea cu capsaicină a dus la reduceri semnificative ale indicelui de masă corporală (IMC), ale greutății corporale și ale circumferinței taliei.

„Dacă intenționați să includeți ardei cayene ca supliment, asigurați-vă că discutați mai întâi cu medicul dumneavoastră. Pentru unele persoane, suplimentele cu ardei cayene pot cauza probleme digestive sau pot interacționa cu unele medicamente”, spune Palinski-Wade.

Modalități de a adăuga ardei Cayene în dietă

Potrivit Departamentului Agriculturii din SUAcondimentele măcinate durează până la trei ani în dulap, așa că aprovizionați-vă cu ardei cayene pentru a-l folosi la gătit.

Ardeiul Cayenne are un efect puternic, așa că este nevoie să adăugați doar foarte puțin în mâncăruri”, spune Amidor.

Palinski-Wade sugerează adăugarea unei note de ardei cayene la supe, tocănițe, marinate, legume prăjite și cartofi prăjiți. De asemenea, puteți presăra foarte puțin și pe mâncăruri nepreparate termic, cum ar fi salatele.

Amidor recomandă, de asemenea, folosirea ardeiului cayenne pentru a echilibra dulceața din unele feluri de mâncare. El susține că gustul iute se asorteaza bine cu ciocolata neagră.

Mai multe