Cum pregătește Sorin Bontea cele mai gustoase ștrudele cu dovleac. Impresionează-ți musafirii de Halloween cu acest desert!

29 octombrie 2025 18:30   Rețete
Ultima actualizare:

Sorin Bontea, juratul show-ului culinar MasterChef, dezvăluie rețeta sa de ștrudele cu dovleac. Desertul conține ingrediente pe care le găsești în orice supermarket, este delicios și perfect pentru a impresiona gusturile celor mai pretențioși.

Unul dintre cei mai iubiți bucătari din România a prezentat cum pregătește pas cu pas această rețetă, specifică sezonului de toamnă, când dovleacul este vedetă. Vrei să îți impresionezi musafirii de Halloween? Iată de ce vei avea nevoie:

Ingrediente

Pentru aluat:

- 1 kg făină

- 600 ml apă

- 30 ml oțet

- 50 ml ulei de floarea-soarelui

- 5 g sare

Pentru umplutură:

- 1 kg dovleac pentru plăcintă

- 300 g zahăr

- 1 linguriță scorțișoară

- Sare după gust

Mod de preparare

Pentru pregătirea aluatului, respectă acești pași:

Pasul 1: Într-un bol încăpător, pune apa, oțetul, sarea și uleiul de floarea-soarelui, amestecă bine ingredientele și, treptat, adaugă făina. Continuă să amesteci, până când aluatul începe să se desprindă de bol.

Pasul 2: Transferă aluatul pe o suprafață presărată cu făină și frământă-l ușor până capătă forma unei bile. Acoperă-l cu un prosop curat și lasă-l deoparte timp de 30 de minute înainte de a-l întinde.

Pasul 3: După acest timp, modelează-l într-un rulou gros și taie-l în fâșii egale. Din fiecare fâșie, formează bile mai mici, egale ca mărime, apoi așază-le pe o farfurie și acoperă-le cu o folie alimentară.

Pasul 4: După 30 de minute, pune puțin ulei o suprafață de lucru și întinde fiecare bilă cu sucitorul, în forma pe care o preferi. De asemenea, acoperă fiecare strat de aluat cu puțin ulei, pentru a rămâne moale și ușor de rulat.

Umplutura de dovleac o faci astfel:

Pasul 1: După ce ai dat dovleacul prin răzuitoare, stoarce-l pentru a elimina excesul de lichid și pune-l într-un bol.

Pasul 2: Adaugă zahărul și scorțișoara peste dovleac și amestecă bine până obții o compoziție omogenă.

La final, desertul se asamblează așa: 

Pasul 1: Ia fiecare strat de aluat și întinde pe el compoziția, uniform pe toată suprafața.

Pasul 2: Așază straturile, închide marginile și rulează cu grijă.

Pasul 3: Pune ștrudelele, unse cu ulei, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă-le în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 30-40 de minute, până devin aurii. Poftă bună!

Mai multe