Cum a ajuns Sorin Bontea din ucenic certat în bucătărie la vedetă TV: „Îți dădeau cu polonicul în cap, te luau la șuturi, te înjurau”

Sorin Bontea, unul dintre cei mai apreciați chefi din România, este astăzi o prezență constantă pe micile ecrane și un nume sinonim cu succesul în gastronomie. Cariera sa impresionantă, care se întinde pe mai bine de 14 ani în televiziune, a început însă cu mult înainte, într-o perioadă în care drumul spre performanță era pavat cu muncă grea și disciplină dură.

Sorin Bontea, despre provocările de la începutul carierei / FOTO: Instagram
Sorin Bontea, despre provocările de la începutul carierei / FOTO: Instagram

Chef-ul, ajuns la 55 de ani, și-a început parcursul profesional la doar 16 ani, trecând prin toate etapele dintr-o bucătărie: de la spălat vase și făcut curățenie, până la rolurile de ajutor de picol, picol și, mai târziu, ajutor de bucătar. El își amintește că, pe atunci, bucătarii-șefi nu erau deloc blânzi cu ucenicii lor.

„Pe vremea aia te băteau, aruncau cu tigăile după tine”

Experiențele din acea perioadă l-au format și i-au conturat stilul, dar și percepția asupra exigenței în bucătărie. Tocmai de aceea, Bontea spune că nu se consideră un chef dur cu concurenții din competițiile televizate.

„Toți mentorii mei au fost duri. Pe vremea aia te băteau, aruncau cu tigăile după tine, îți dădeau cu polonicul în cap, te luau la șuturi, te înjurau. Păi ce era ca acum, să nu ai voie să spui nimic… Noi nu aveam în vocabular atunci 'burnout', nici 'depresie', nici 'bullying'. Poate treceam și noi prin asta, nu zic nu, dar nu se foloseau acești termeni.

Poate oamenii sufereau și atunci, dar noi habar nu aveam despre asta, nu erau aceste noțiuni. Bullying-ul era privit cumva ca o caterincă mai dură între băieți. Evident că se întâmpla să ne mai și deranjeze, dar nefiind clar definite interacțiunile astea, nici nu ne băteam capul prea mult cu ele, treceam peste și ne vedeam de treabă”, a declarat Sorin Bontea pentru Viva.

Sorin Bontea are o pasiune aparte pentru muzică

Puțină lume știe că Sorin Bontea are o pasiune aparte pentru muzică. Chef-ul este un adevărat meloman și merge la concerte încă din adolescență, când descoperea cu entuziasm ritmurile diferitelor genuri muzicale. De-a lungul anilor, preferințele sale s-au schimbat odată cu etapele vieții, fiecare perioadă fiind marcată de un stil muzical diferit.

„Îmi place mai mult blues, am ascultat rock când eram puști, la 14, 15, 16 ani. Pe vremea aia, noi nu prea aveam acces la genul ăsta de muzică, foarte rar, în schimb, noi mergeam prin teatre, acolo se făceau concertele. La Arenele Romane, era Teatrul de Vară din 23 august.

Se făceau concerte, prezenta Florian Pittiș, Dumnezeu să-l odihnească, și cântau Iris, Holograf, Voltaj, Racla. Mergeam și ascultam rock, după care am intrat în restaurant. Am vrut să mă duc pe la Școala Populară de Arte, că aveam chitară – n-am mai ajuns. Am ajuns în București, în bucătărie, am intrat în restaurant, acolo cârciumeală, lăutari, manele”, a mai spus el pentru sursa citată.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
chef florin dumitrescu
image png
Artan de la Timpuri Noi, condus azi pe ultimul drum de prieteni și familie
image jpeg
Denisa Filcea, soția lui Flick e dependentă de fiica ei, Eva  “Familia mă face cea mai fericită”
banner adina buzatu jpg
banner crina abrudan jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net