Sorin Bontea, „pedepsit” de soție atunci când lipsește prea mult de acasă. Ce îl pune să facă: „Mai bine mă duc să tund iarbă”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Chef Sorin Bontea (55 de ani) e “pedepsit” de soție atunci când lipsește mai mult de acasă. Juratul de la MasterChef e pus la treburi casnice și știe că atunci când e plecat mai des sau mai mult de acasă trebuie să mai facă treabă prin grădină, să mai tundă iarba sau să mai repare câte ceva. Dar îi face plăcere.

Cum arată o cămară de Chef cu provizii pentru toamnă-iarnă? Am aflat de toate pentru Click! chiar de la Sorin Bontea.

MasterChef România, sezonul 10, a început din 8 septembrie la PROTV și este mai intens, mai imprevizibil și mai spectaculos ca niciodată! Iar Chef Sorin Bontea a lăudat pentru Click! toți concurenții. Se pare că participanții din noul sezon al show-ului culinar sunt foarte buni și au reușit să îi impresioneze pe parcursul filmărilor pe cei trei Chefi jurați.

Cum este acest sezon 10 MasterChef?  

Fără glumă, sezonul 10, e nu bun, foarte bun. Avem de toate, facem echipe, concurăm unul împotriva celuilalt. Nu există doar da și nu.  Avem da, nu și poate. Există camera încinsă unde stă Petre acolo și alimentează focul. Și cei care primesc “poate” la sfârșitul zilei de preselecție se duelează pentru preparate noi.

Cum sunt concurenții?  

Foarte buni. Concurenții foarte buni, foarte vii.  Își doresc să ajungă în bucătăria MasterChef, ceea ce este foarte important pentru noi. Avem zile bune, avem zile proaste.  Cea mai mare problemă a MasterChef-ului este că tu te ațașezi de concurenți,  gătesc bine azi, mâine, poimâine, răspoimâine, gătești odată prost și ai plecat acasă. Ăstă este jocul, din păcate.

Există multe surprize în sezonul 10 MasterChef? La ce să ne așteptăm mai cu adrenalină?  

Avem găteli pe care le facem  în aer liber. Am gătit în Obor. Pe unde am gătit, vreau să spun că am avut sute de oameni în jurul nostru. Cred că n-a scăpat nimic. Cred că se știe și cine a câștigat proba. Am avut zile în care întrebam oamenii rețete pentru că trebuia să câștigi proba și atunci ce făceai. Întrebam oamenii din jur care erau localnici, pentru că noi trebuia să gătim localnic. Atunci îi întrebam  cum faci un gulaș.

Deci mai întreabă și chefii, nu, rețete noi? 

Absolut. Cei care au gustat au fost din public. Luați direct de acolo, cei care au vrut să guste mâncarea și să jurizeze. Haideți și jurizați!

Apropo de chestia asta, cea mai tare rețetă pe care ați învățat-o, de unde a fost furată, să zicem?  

Una care mie îmi place foarte mult... Nu știu dacă e super tare. O chestie cu mâncatul. Contează unde mănânci, în ce moment mănânci, cu cine mănânci, cum te simți. Adică, mâncarea poate să fie senzațional de bună dacă ești într-o companie plăcută. Dacă ești într-o companie neplăcută,  mâncarea s-ar putea să nu-ți placă absolut deloc. De asta spun e foarte important unde mănânci, cu cine mănânci, în ce moment mănânci.  Și atunci mâncarea se vinde cu o poveste. Contează mult și povestea, dar eu, pentru mine, am mâncat un pește senzațional, undeva în Thailanda. Nu era mare lucru. Cred că era un “red snapper” prăjit într-o tigaie. Dar fusese foarte bine marinat în stil asiatic.  Am încercat să fac eu rețeta și nu mi-a ieșit.

Deci se mai întâmplă și așa... 

Absolut, da. Eu mă chinui să fac o rețetă de-a unei bunici, de-a unei  cumnate. Bunica unei cumnate, de-ale mele,  de pe la Caraola, făcea o ciorbă de cartofi...

“Sunt la fasting. Eu între  orele 12.00 și 18.00 mănânc”

Și nu iese... 

N-am nicio șansă. Făcea ciorbă de cartofi acrită cu zeamă de varză și mărar. Eu mă chinui de ani de zile să fac și nu-mi iese. A durat trei ore să fac o ciorbă de cartofi, trei ore și nu-mi iese. Și nu era decât ceapă, morcovi, cartofi, zeamă de varză, sare și mărar. Și nimic altceva.  

Ce-ați mânca cu nemiluita? Și dacă v-a dat vreodată bătăi de cap vreo cură de slăbire?  

Eu sunt la fasting. Eu între  orele 12.00 și 18.00 mănânc. Dar, mănânc! 

Și după aceea? Noaptea, nu se rupe frigiderul?  

Nu, mă culc devreme ca să nu mănânc. 

Câte kilograme s-au topit?  

Deloc, am venit din vacanță cu două kilograme în plus.

Cum a fost în vacanță? 

A fost frumos.

Doar în Canada ați fost? 

Nu. Am fost în Canada, am fost prin Grecia. Bine, asta, Canada odată în viață, Grecia și Deltă. Și am descoperit ceva nou. Fac sport. Mă duc la pescuit din caiac. 

Asta de când? De anul acesta?  

Da. Am niște amici care au fost la Beliș. Foarte frumos. Și dai la pedale opt ore. 

“De câte ori vin, trebuie să fac ceva prin curte”

Se supără soția că lipsiți mai mult de acasă? Ce  spune despre asta?  

De câte ori vin, trebuie să fac ceva prin curte,  trebuie să fac aia, mai bat un cui, mai vopsesc un gard.

Cămara de iarnă e gata deja? Ce conține ca și provizii serioase?

Cămara de iarnă vine așa: vișinată,  gem de prune, dar aștept prunele să se facă, varză, gogonele, că noi mâncăm gogonele,  castraveți în saramură,  pentru salată de boeuf, pentru că noi nu punem castraveți în oțet pentru că schimbă gustul din salată. Eu acresc maioneza cu lămâie, nu cu oțet. 

Asta vreau să întreb, dacă maioneza  e cea mai bună de casă, sau cumpărată?  

Nu există! Cea mai bună maioneză este cea făcută în casă.

Există vreun secret pentru maioneză? 

Să nu o tai. Eu pun gălbenuș, muștar. Să știi că nu există aia cu dai invers,  și se taie maioneză. Nu! Tai maioneza pentru că pui prea mult ulei deodată.Uite, copiii mei nu mănâncă sarmale și salată de boeuf din mâna nimănui. Doar din mâna soției mele!

Ajută și soția la cămara de toamnă?  

Ea le face. Păi mă vezi pe mine tăind și scoțând sâmburi de la prune?

“Nu-mi pun nici țeluri, nici dorințe”

Cheful doar le gustă și dă verdictul  dacă a ieșit bine?

Nu. Eu fac altele. Dacă să mă pui să fac aia, mai bine mă duc să tund iarba, fac orice altceva.  

S-au realizat toate țelurile și dorințele  de anul acesta?  

Să știi că nu-mi pun nici țeluri, nici dorințe. Să fiu sănătos, copiii, familia, neamurile. Să fie bine, că în rest se rezolvă într-un fel sau altul.  

De ce să ne uităm acum la sezonul 10 MasterChef?  

O să vedeți un sezon foarte bun de MasterChef față de sezonul trecut, unde nu am fost noi chiar în formă  și asta cred că s-a și văzut. Pentru că, știți cum e...  După atâta timp începi să-l faci și nu știi ce și cum, în sezonul ăsta suntem noi, ne distrăm, concurenții sunt foarte buni, avem glume, suntem și serioși, o mai ia Dumitrescu razna, dau niște spoilere așa. O mai iau și eu, o mai ia și Scălătescu, fiecare cu păsărica lui, alții au și un stol. Nu vreau să dau nume, dar este un sezon cu de toate. Foarte bun.  

Câte kilograme ar vrea Cheful Bontea să slăbească după acest fasting?

Am o problemă. Mănânc între 12.00 și 18.00 cât pot de mult, sunt foarte pofticios.  

Și la dulciuri? 

 La orice. Aici e necazul că poftesc. Dacă văd o bere rece și cu brumă aș bea și o bere..., cu toate că sunt băut, adică și băut și mâncat. Dacă mai văd ceva de mâncare, mamă, cum arată  alea…



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Emi nu se vede deocamdată tătic
banner gabriel fatu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net