Chef Cătălin Scărlătescu s-a pregătit temeinic pentru sezonul rece: „Am făcut doar 700 de kilograme de cârnați ca să am ce da la prieteni! M-am trezit cu un porc de 300 de kilograme”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Chef Cătălin Scărlătescu (53 de ani) adoră să filmeze pentru MasterChef România care a început de luni seară cu un nou sezon, al zecelea la număr, la PROTV și pe VOYO.

Astfel, Gina Pistol, Chef Sorin Bontea, Chef Florin Dumitrescu și Chef Cătălin Scărlătescu reaprind gustul competiției la MasterChef România. Noul sezon  MasterChef este mai intens, mai spectaculos și mai neașteptat ca oricând. 

Cu toții sunt nerăbdători să vadă noul sezon al show-ului culinar de la PROTV dar între timp Chef Scărlătescu mai are răgaz de o vacanță în Sicilia, și-a pregătit cămara pentru Crăciun și toamnă cu 700 kg de cârnați făcuți special de el, căci deja a tăiat un porc  pentru asta, și privește cu încredere în viitor că audiențele MasterChef vor fi cele mai bune! 

 “Îmi place de mor”

A început sezonul 10 MasterChef România. Cât de nerăbdător sunteți să-l vedeți? 

 În primul și în primul rând am fost foarte nerăbdător să-l facem. Să știți că dintre toți, eu sunt acela care vin ca nebunul la muncă. Adică aș vrea să facem și sezoanele 11, și 12, și 13, și 14, să le terminăm o dată pe toate. 

Să fie la infinit... 

Da, la infinit. Mi-aș dori să devin un bătrân, gârbovit, să mă ducă ăștia cu căruciorul de bătrâni, de la azil, direct aici la filmări. Îmi place de mor.

Cum a fost acest nou sezon? Cum au fost concurenții?  

De fiecare dată, mai interesanți, mai frumoși, mai stabili gastronomic.  Bănuiesc că se uită de la un sezon la altul, văd ce n-au făcut ceilalți bine și fac și ei bine. 

Dar cu ce forțe proaspete s-a întors Chef Scărlătescu din vacanța de vară?  

Eu încă nu am fost în vacanță. Dacă anul trecut am stat cu rulotatoată vara în Vama Veche și anul ăsta mi-am luat rulota și m-am dus în Vama Veche, nu se pune. Înseamnă că am fost acasă. După care am fost în Deltă.

Văzusem ceva pe barcă...  

Am o casă în Deltă, deci am fost acasă. Eu abia zilele următoare plec în vacanță.

Unde?  

Până în Sicilia. Cu niște prieteni, mâncăm niște peștiuc, niște paste, găsim noi o barcă pe acolo.  

Și la întoarcere, cum este programul?  

La întoarcere avem un eveniment după care plecăm la Valencia pentru concursul mondial de paella. 

Împreună cu ceilalți colegi Chefi? 

Nu. Noi suntem împreună decât pe platourile de filmare. În rest suntem toți trei separați.  

Cum stă Cătălin Scărlătescu cu proviziile de toamnă? Chefii își mai fac și provizii de toamnă? Pun murături, au timp? 

Eu mi-am făcut doar 700 de kg de cârnați. Ca să am ce da la prieteni. M-am dus să cumpăr un porc. Și atât de tare i-a plăcut omului povestea cu cârnații, că a zis, “domnu’ Scărlătescu, dacă-mi dați și mie 50 de kile, vă dau și un porc”. Și m-am trezit cu un porc de 300 de kilograme. L-am sunat: “ce ai făcut, băi nene? N-am avut unul mai mic. Și mai mare aveai? Aveam”. Și acum, dacă tot am primit degeaba, dăm degeaba.  

Cum a fost prietenia dintre cei trei chefi  de la MasterChef în sezonul acesta 10? V-ați ciondănit? 

 Să știți că nu există viață fără umor între noi. Atâta timp cât avem ceva de făcut împreună.  Acum, în sezonul acesta intervin relațiile gastronomice, facem de mâncare și noi cu echipele. Și de fiecare dată când noi concurăm unul împotriva celuilalt e cu umor. Așa e scris. De când am început până după ce s-a dat verdictul care a câștigat, ne scoatem ochii unul altuia tare. 

Dacă ar fi să-i diferențiem pe cheful Florin Dumitrescu de Bontea, care v-ar fi cel mai aproape de suflet?  

Cel mai aproape de vârstă e Bontea,  că-i cu un an mai mare. Dumitrescu e foarte, foarte, foarte tânăr. De suflet, depinde. Când mă uit într-o parte, e unul, când mă uit în partea cealaltă e altul. Mi-ar fi foarte greu să spun că nu țin, de fapt, la niciunul. Când e să-i bat, îi bat pe unde pot, că și ei fac la fel.  

Cel mai tare fel de mâncare pe care îl pregătește Scărlătescu  în această toamnă care e?  

Orice fel de mâncare eu o tratez cu foarte mare responsabilitate.

“Am alergie la proști”

Nu e nimic, în mod specialspecific pentru acest sezon?  

Nu, la Vama Veche toată ziua făceam mâncare.  

Există vreo dependență pe care o aveți, de orice fel?  

De frumos. Am alergie la proști. Nu pot să stau înnebunesc și nu-mi plac manelele. În rest, cu clătitele, câteodată, când trebuie, le gust, dar altfel nu mănânc.  

Vi se întâmplă să mai ațipiți la machiaj, în cabină, la filmări...  

Nu știați? Eu sunt primul care ațipesc peste tot. Unde mă pui pe acolo dorm. O fi de la vârstă. Decât să fii obosit, mai bine odihnit. 

Ce vă doriți pentru această toamnă?  

Niște cifre frumoase.  

Și se preconizează?  

De ce nu? Să știți că toată lumea  care a muncit la proiectul ăsta, inclusiv producătorii au spus că,  față de sezonul 9, este mult mai interesant. Am reușit să coagulăm, noi cu ei și ei cu noi,  pentru că la început  a fost puțin mai greu pentru că nu-i cunoșteam nici noi pe ei, nici ei pe noi, și până când am reușit să ne aducem aminte de  frumosul și spectaculosul  show, Master Show ăsta care învață lumea să facă plating, ăsta care învață lumea să ceară altceva la piață, până când ne-am adus noi aminte de treaba asta, ne-a luat ceva. 

“Eu am învățat să merg ținundu-mă de fețele de masă din restaurant”

Dacă n-ar fi fost să fiți chef, ce altă  meserie ați fi îmbrățișat?  

Tot bucătar.

Vine de undeva din familie, sau de unde pasiunea asta?  

Eu am învățat să merg ținundu-mă de fețele de masă din restaurant. Acolo am crescut. Toți ai mei au fost cârciumari, toți.

Și de acolo...  

Am avut un străbunic care căra  mâncare pe câmp, la Cotu Văii, lângă Negru Vodă, umplea căruța cu mâncare și o ducea la lingurari. Și eu puneam, copil fiind, farfuriile acelea de tablă... 

O nouă carte? Pe când? 

Nu am niciuna veche. Eu am una virtuală. Ea se upgradează de fiecare dată. Și anul viitor, în februarie-martie, dacă nu filmăm, mă mai bag să fac niște capitole, pentru că mai mergem la plimbare. Am făcut pe “Drumul gustului” și fur de acolo tot felul de idei.  

Chiar vroiam să întreb de “Drumul Gustului” dacă o să mai continue. 

Mi-aș dori din tot sufletul.

Au fost doar 8 episoade, nu?

Corect. Dar este ceva spectaculos,  mie îmi place, cred că m-am născut pentru această emisiune.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Emi nu se vede deocamdată tătic
banner gabriel fatu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net