Cum prepari morcovi la cuptor cu parmezan, rețeta virală de pe TikTok. Sunt delicioși și gata imediat!
Morcovii sunt bogaţi în vitamine şi betacaroten, iar medicii nutriţionişti ne recomandă să consumăm aceste legume cât se poate de des. Astăzi, îţi prezentăm o reţetă de morcovi cu parmezan. Este ușor de făcut, iar rezultatul este unul "delicios".
Morcovi cu parmezan, făcuți la cuptor
Morcovii se curață de coajă, apoi îi tăiați în jumătate. Dacă sunt morcovi noi și mici, se pot lăsa întregi. Mai apoi, într-un bol, se pune ulei de măsline, piper, sare, usturoi, pătrunjel, paprika, chili, chimion și se amestecă totul ca să se combine ingredientele. Iată întreg modul de preparare.
Așa cum ai văzut, parmezanul este cel care face ca gustul morcovilor să fie extraordinar. Este delicios să-i servești atunci când sunt calzi.
Morcovul, cunoscut pentru proprietățile sale nutritive
Morcovul, a doua legumă din lume după cartof într-un clasament al consumului, este asociată din cele mai vechi timpuri cu puteri magice. Multă vreme s-a crezut că femeile care nu puteau să aibă copii se puteau vindeca prin consumul seminţelor de morcovi.
În zilele noastre morcovul este considerat o legumă gustoasă cu proprietăţi curative multiple, dar bine definite. Are un nivel ridicat de vitamine şi minerale precum potasiu, calciu şi magneziu.
Pe lângă vitamina C, leguma mai conţine şi vitamine din grupa B cu proprietăţi calmante şi regenerante. Morcovul este cunoscut pentru proprietăţile sale nutritive, dar şi pentru faptul că este un bun antianemic, curativ, diuretic, remineralizant şi sedative, spun medicii.
Morcovul, tratement-minune
Antioxidanţii conţinuţi de morcovi fac din această legumă una foarte bună pentru a trata diverse tipuri de cancer. Este ideal şi pentru a preveni boli cardiovasculare. Morcovul nu este un simplu precursor al Vitaminei A, ci morcovul are o mulţime de alte roluri organice. În primul rând, permite sinteza vitaminei A, care, împreună cu vitamina D, este cea care intervine în creşterea şi fixarea minerală.