Ingredientul banal care se pune în iahnia de fasole pentru a ieși ca la restaurant. Bucătăresele adevărate mereu îl folosesc

19 mai 2024 10:21   Rețete

Ingredientul banal care se pune în iahnia de fasole pentru a ieși ca la restaurant! Iahnia de fasole este unul dintre cele ami iubite preparate tradiționale românești, apreciat pentru gustul său delicios și pentru cât de repede se gătește. 

Ingredientul banal care se pune în iahnia de fasole pentru a ieși ca la restaurant 

Chiar dacă pregătirea iahniei de fasole pare simplă, unele gospodine omit un ingredient special, iar asta face diferența. Bucătarii experimentați acordă o atenție deosebită detaliilor și folosesc trucuri pentru a obține un gust delicios. Unul dintre aceste trucuri este adăugarea de cimbru în mijlocul preparării. De asemenea, la final, este important să nu uiți să adaugi o lingură de oregano. În unele regiuni, se folosește chiar și chimen pentru o aromă proaspătă și surprinzătoare, însă acest lucru nu este pe placul tuturor.

Ingrediente: 400 de grame de fasole - trei cepe roşii - trei căţei de usturoi - o lingură de boia dulce şi iute - o linguriţă de cimbru - o foaie de dafin - patru linguri de pastă de roşii - trei linguri de ulei, conform clickpoftabuna.ro.

Alege fasolea și spal-o bine în câteva ape, apoi las-o la înmuiat până a doua zi. Schimbă apa și fierbe fasolea în două-trei ape pentru a elimina toxinele. După ce a fiert, las-o să se scurgă bine într-o sită. Tăie ceapa în solzișori, feliază usturoiul și cățeii și călește-le în puțin ulei într-o cratiță. Când au căpătat o culoare auriu-maronie, adaugă fasolea și puțină apă. Între timp, amestecă pasta de roșii cu sare, piper, cimbru și boia. Toarnă amestecul peste fasole și nu uita să condimentezi cu sare și piper, adăugând și o frunză de dafin. Servește preparatul cu murături.

Iahnia de fasole este o sursă excelentă de proteine vegetale, fibre, vitamine și minerale esențiale pentru sănătatea organismului. Consumul regulat de fasole poate ajuta la reducerea riscului de boli de inimă, diabet și obezitate, datorită conținutului său scăzut de grăsimi și colesterol. De asemenea, este o opțiune ideală pentru vegetarieni și vegani, oferindu-le nutrienții necesari pentru o dietă echilibrată.

Mai multe